HSYK'dan İhraç Açıklaması 'Son İhraçlar Bylock'tan Değil'

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili ve 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz, son ihraçların Bylock ile alakalı olmadığını açıkladı.

HSYK'dan İhraç Açıklaması 'Son İhraçlar Bylock'tan Değil'  

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili ve 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz, son ihraçlarla ilgili Hürriyet gazetesine açıklamalarda bulundu. Yılmaz, son ihraçların Bylock sebebiyle olmadığını, HSYK'da Bylock kullandığı öne sürülen hakim ya da savcı kalmadığını söyledi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili ve 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz :"Bu ihraç listemiz etkin pişmanlık nedeniyle tanıklıkta bulunan hakim - savcıların ifadesi sebebiyle oluşan bir liste. Bu ihraçların hiçbiri ByLock'tan değil. Bizde ByLock'la ilgili hakim - savcı kalmadı. Etkin pişmanlığın bu tip hücre tipi yapılanan gizli örgütlerle mücadelede ne kadar önemli olduğu da açıkça ortaya çıktı. Etkin pişmanlıktan faydalanmak için başvuran çok sayıda tutuklu var. Sayı daha da artacak, incelememiz devam ediyor. Onların da ifadeleri var, değerlendirmeleri sürüyor.

Ama biz sadece o değerlendirme ve itiraflar ışığında ihraç kararı vermedik. Bu ifadelerin samimiyeti, doğruluğu, isabetine baktık. Sadece itirafla ihraç şeklinde karar vermedik. Etkin pişmanlık yoluyla gelen her itirafı haksızlıklara yol açmayacak şekilde, samimiyeti ve doğruluğunu, somut olayla karşılaştırarak tespit edip böyle bir karara vardık. Uzunca bir süre değerlendirdik. Çapraz anlatımlarla ifadeleri değerlendirdik. HSYK Genel Kurulu'nca gerekli adımlar atılıp oybirliği ile açığa almadan direkt ihraç kararını verdik. HSYK olarak görev yaptıkları savcılıklara suç duyurusunda bulunduk. İftiraya yol açmadan, iftira tuzağına düşmeden bu kararları vermek için son derece titiz bir inceleme yaptık. Pat diye ihraç etmedik. Gizli bir örgütü başka türlü ortaya çıkarmak mümkün değil." dedi.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

19 Mar 2017 - 12:20 - Kamu



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler