Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Sınavları ile İlgili Flaş Hamle!

Türk Kamu Sen'e bağlı Türk Büro Sen'den, görevde yükselme ve ünvan değişikliği yönetmeliğinde yapılan değişikliğin iptali için önemli hamle! Türk Büro Sen GYS ve Ünvan Değişikliği sınavı yönetmeliğine eklenen mülakat şartının kaldırılması için harekete geçti...

Türk Büro Sen'den Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı ile İlgili Flaş Hamle!

Türk Büro Sen Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Yönetmeliği ile getirilen sözlü sınav ibaresinin kaldırılması için girişimlerini sürdürüyor. Türk Büro Sen Resmi İnternet sayfasından yapılan açıklamayla, ilgili düzenlemenin iptali için DANIŞTAY'a başvurulduğu bildirildi.  5 Aralık 2016 tarihli Duyuruda aşağıdaki açıklamalara yer verildi.

 İşte Türk Büro Sen'den yapılan resmi duyuru; "06.05.2013 tarih ve 2013/4957 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı eki Yönetmeliğin 4 üncü maddesiyle yapılan değişiklikle birlikte Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmeliğin “Sınav Şartı” başlıklı 8. Maddesinde “…Şube müdürü, müdür ve bunlarla aynı düzeydeki görevlere görevde yükselme suretiyle atanacakların yazılı ve sözlü sınavda; diğer görevlere görevde yükselme suretiyle atanacak personelin ise yazılı sınavda başarılı olmaları gerekir…" şeklinde düzenleme mevcut iken, 22.10.2016 tarih ve 29865 sayılı Resmi Gazete ’de yayımlanan Kamu Kurum Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 2. Maddesi ile birlikte, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmeliğin 8. Maddesi; “Görevde yükselme veya unvan değişikliği suretiyle atanacakların yazılı ve sözlü sınavda başarılı olmaları gerekir." Şeklinde değiştirilmiştir. Söz konusu yönetmelik değişikliği öncesi sadece şube müdürü, müdür ve bunlarla aynı düzeyindeki kadrolar için yazılı sınav sonrasında sözlü sınav uygulanıyorken, şef ve altındaki unvanlara görevde yükselme suretiyle yapılacak atamalarda yazılı sınav puanı esas alınıyordu. Yapılan değişiklikle birlikte şef ve altındaki unvanlara yapılacak görevde yükselme niteliğindeki atamalar için de yazılı sınava ek olarak sözlü sınav şartı getirilmiştir. Söz konusu 22.10.2016 tarih ve 29865 sayılı Resmi Gazete ‘de yayımlanan Kamu Kurum Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 2. Maddesinde yer alan “ve sözlü sınav” ibaresinin iptali istemiyle Danıştay’da dava açtık."  

Kamu haberlerinden, KPSS ile ilgili her türlü gelişmeden ve çok daha fazlasından anında haberdar olmak için kpsscafe.com.tr'nin mobil uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

KPSSCAFE | Konya

05 Ara 2016 - 15:04 - Kamu



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler