Gelir Uzman Yardımcılığı İlanında Nelere Dikkat Edilmeli?

2014-2015 KPSS puanına sahip adayların Gelir Uzman Yardımcılığı için merak ettiği sorular, cevaplar ve bilinmesi gerekenler...

2014-2015 KPSS puanına sahip adayların Gelir Uzman Yardımcılığı için merak ettiği sorular, cevaplar ve bilinmesi gerekenler...

Kaç GUY alınacak?

Maliye Bakanlığı tarafından toplamda 1.750 gelir uzman yardımcısı alınacak.

Sınava kaç kişi girebilecek?

İlana göre sınava her şehir bazında 5 katı aday çağrılacak. Toplam sınava girecek aday sayısı ise en az 8.750 olacak. Son kişi ile eşit puana sahip olan kişiler de sınava girebilecek.

İl

Alınacak GUY Sayısı

Yazılı Sınava Girebilecek Aday Sayısı

Sözlü Sınava Girebilecek Aday Sayısı

Ankara

400

2.000

800

İstanbul

800

4.000

1.600

Kocaeli

100

400

200

Mersin

40

160

80

Antalya

70

350

140

Aydın

50

250

100

Bursa

220

1.100

440

Konya

70

350

140

Hangi yıl puanı ile başvurulacak?
Adaylar, 2014 veya 2015 KPSS'ye girerek alınmış P35 puan türüyle başvuru yapacaklar.
Başvurular ne zaman yapılacak?
Başvurular, 19 Ekim 2015 tarihinde başlayıp, 30 Ekim 2015 tarihinde saat 17.30'da sona erecektir
Başvurular nasıl yapılacak?
Başvurular online veya şahsen başvuru yoluyla olacaktır.
Online Başvuru: Elektronik ortamda ilanda belirtilen adresten girilerek Başvuru Formu' nun doldurulması suretiyle başvuru yapılabilir. Başvuru formunun doldurulması ve iletilmesine ilişkin açıklamalar belirtilen internet sayfasında yer almaktadır.
Şahsen Başvuru: Başvuru formunu elektronik ortam dışında dolduran adaylar mesai saatleri içerisinde Gelir İdaresi Başkanlığı Eğitim Merkezi (OECD Çok Taraflı Vergi Merkezi) 25 Mart Mahallesi Çınardibi Caddesi 113. Sokak No: 6 (Eski No: 31) Yenimahalle/ANKARA adresine gelerek de sınav başvurusunda bulunabileceklerdir.
ANCAK posta yoluyla gelen başvurular KPSS puanlarının kontrolü yapılamadığından kabul edilmeyecektir.
Kaç il seçilebilir?
Adaylar, başvuru sırasında sadece bir ili tercih edebilecek ve tercih edilen bu ilin ilçelerini öncelik sırasına göre başvuru formunda işaretleyeceklerdir. Ancak adaylar daha sonra bu tercihlerinden vazgeçemeyeceklerdir.
Yazılı sınav ne zaman ve nerede yapılacak?
Giriş sınavının yazılı bölümü 28 Kasım 2015 tarihinde saat 10.00'da Ankara'da yapılacaktır.

Sınav hangi konulardan oluşuyor?

Alan

Konular

İktisat

Makro İktisat, Mikro İktisat, Uluslararası İktisat, İşletme İktisadı, Uluslararası Ekonomik İlişkiler ve Kuruluşlar. (TR ekonomisi, İDT, büyüme-kalkınma yok)

Hukuk

Anayasa Hukuku, İdare Hukuku ve İdari Yargı Hukuku, Medeni Hukuk, Borçlar Hukuku, Ticaret Hukuku (Genel Hükümler-Şirketler-Kıymetli Evrak), İcra ve İflas Hukuku. (Yani ceza hukuku yok)

Maliye

Kamu Maliyesi, Maliye Politikası, Türk Vergi Sisteminin Genel Esasları.

Muhasebe

Genel Muhasebe, Maliyet Muhasebesi, Şirketler Muhasebesi, Mali Tablolar Analizi, Ticari Hesap.

Tarih

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi (yani sadece 2. Meşrutiyet sonrası dönem)

Sınav soruları nasıl gelecek?
Sınav her zaman olduğu gibi 4 şıklı test şeklinde olacak. Ancak 80 ya da 100 soru olabilir. Bu sayının zaten bir önemi yok.
Sınava nasıl çalışmalı?
Memurlar.net ana sayfasında yayınladığımız bir haberimizde kurumların test sınavlarına nasıl çalışılması gerektiğini detaylı şekilde açıklamıştık. Mutlaka onu okumanızı öneriyoruz.
Genel olarak adayların genel kabul görmüş konu anlatımlı kaynaklardan konu çalışarak tekrar yapmasını öneriyoruz.
Çıkmış KPSS soruları her alandan en az bir kez gözden geçirilmelidir. Bu sınav için hazırlanmış denemeler de çözülebilir. Ama yine vurgulayalım ki esas ağırlık mutlaka konu anlatımlarına verilmelidir.
Son dönemlerde kurum sınavlarında insan hakları ve hak arama konularından sorular geldiği görülmektedir. Bu alanda da bir kaynağa göz gezdirmek yararınıza olacaktır.
Tecrübesiz adayların, bu sınava yönelik olarak açılmış ve tekniğini veren kurslara katılmaları da faydalı olabilir.
Mülakat ne zaman ve nerede yapılacak?
Mülakat tarihi henüz belirsiz ama her zaman olduğu gibi Ankara'da yapılacak.
Sınav sonuçlarına nasıl itiraz edilir?
Sınav sonuçlarına, duyurunun yapıldığı günü takip eden tarihten itibaren yedi güniçerisinde bir dilekçe ile itiraz edilebilir. Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır. İtirazlar, sınav kurulu tarafından incelenecek ve en geç beş iş günü içinde karara bağlanarak sonuç ilgiliye yazılı olarak bildirilecektir.
Atanılan yerde zorunlu çalışma süresi var mı?
Atanılan yerlerde beş yıl süreyle çalışılması zorunludur. Bu sürenin hesabında, fiilen çalışılmayan sürelerden yalnızca yıllık izinde geçirilen süreler fiilen çalışılmış sayılır. Bu süreyi doldurmayanların kurum içi nakilleri yapılmaz. Ancak, göreve başladıktan sonra özür halleri ortaya çıkanlar ile karşılıklı yer değiştirme suretiyle atanma isteminde bulunanlar, atanmak istedikleri yerlerde hizmetlerine ihtiyaç duyulması kaydıyla, bu süreyi tamamlamadan durumlarına uygun yerlere atanabilirler.
Zorunlu süre dolmadan becayiş mümkün mü?
Atanılan yerde beş yıl süreyle çalışma zorunluluğunu doldurmamış uzman ve uzman yardımcıları karşılıklı yer değiştirme talebinde bulunabilir. Karşılıklı yer değiştirme talepleri, Başkanlıkça belirlenen usul ve esaslara göre yapılır. Karşılıklı yer değiştirme talebinde bulunan kişilerin atamasının yapılması halinde sonradan vazgeçme talepleri dikkate alınmaz.
Göreve başlayanlara hangi sınırlamalar uygulanacak?
Ataması yapılan uzman ve uzman yardımcıları, 5 yıllık süre zarfında atandıkları yerin dışında başka bir yerde (atanılan yerde bulunan Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu birimleri hariç), tedviren, vekaleten veya geçici olarak görevlendirilemezler.

(memurlar.net)

19 Eki 2015 - 15:14 - Kamu



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

01

Aga - sınav ücreti yok ama yüksek kapatabilir bu sene: http://100kasa.com/gelir-uzman-yardimciligi/

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ekim 15:14


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler