Bakan Açıkladı ! Adalet Bakanlığı 2 Bin Personel Alacak

Adalet Bakanı Sn. Bekir Bozdağ, Adalet Bakanlığı'nın 2017 yılında 2 bin personel alımı daha yapacağını açıkladı.

Yeni İhraç ve İade KHK'ları Yolda Adalet Bakanı Bekir Bozdağ,

TRT Haber'de katıldığı canlı yayında gündemdeki konulara ve bakanlığın çalışmalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, TRT Haber'de çok önemli açıklamalarda bulundu. Fetullah Gülen'in iadesiyle ilgili ABD'nin yeni yönetiminin daha yapıcı olmasını beklediklerini dile getiren Bozdağ, bu konuda sonuç almak için temasların sürdüğünü belirtti. Anayasa Değişikliği Referandumu için tarih belli mi ? şeklinde kendisine yöneltilen soruya Bekir Bozdağ , 16 Nisan 2017 tarihini işaret etti ve bu tarihin daha ön plana çıktığını dile getirdi.Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a, OHAL kapsamında çıkarılan son KHK ile özellikle üniversitelerdeki akademisyenlere yönelik ihraç kararlarının eleştirilere neden olduğu hatırlatıldı ve bu konuda yeni KHK'lar çıkacak mı? diye soruldu. Bakan Bozdağ, yeni KHK'ların çıkabileceğini belirtti.

OHAL KOMİSYONUNDA İNCELEMELER YAPILACAK

Bozdağ:" KHK'da ihraç ve iadeler yer alabiliyor. OHAL işlemleri inceleme komisyonu diye bir komisyon kurduk. Buraya ihraç edilen dernekler, vatandaşlar, medya organları müracaat edebilirler. Orada bir inceleme yapılacak ve bir karar verilecek. Kurduğumuz bir sistem var ve bu kararlar yargı denetimine açık olacak. KHK'larla alınan kararlar yargı denetimine açık. Bu kararların hepsine inceleme komisyonundan geçmek şartıyla yargı yolu açık olacak.  

Zabıt, İcra Katibi, İnfaz Koruma Memuru Alımı da Yapılacak

Kamuya hakim ve savcı ihtiyacı AB standartlarında karşılanmış değil orada 100 bin kişiye 21 hakim düşüyor. Bizde bu rakam 13, ihraçları düştüğümüzde biz bu oranı koruyoruz. Vatandaşlarımız meslekten uzaklaştırılan hakim ve savcılar nedeniyle adliyelerde sorun yaşamadılar. Yeni hakim ve savcı alımı yapacağız. 3 Haziran'da 2 bin kişilik hakim savcı alımı için sınav yapacağız. Hukuk son sınıf okuyan öğrencilerimiz, biraz erken yapılıyor diye endişe etmesinler haziran ayından sonra bir sınavımız daha olacakZabıt, İcra Katibi, İnfaz Koruma Memur alımı da yapılacak" dedi.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

09 Şub 2017 - 11:50 - Kamu



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

04

kübra - Peki ya katiplik alımı icin bir gelisme yok mu bu konudada bir acıklama bekliyoruz katip alımı cok az yapıldi ustelik uygulama sınavina hak kazanan coğu aday sınava girmemis bile bazı insanlarin hakkına giriyorlar lutfen katipiklikle alakalı guzel bir alimin olmasını bekliyoruz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Şubat 11:50
02

Erkan - !!!!! Arkadaşlar Mayıs'tan önce mubasir alımı olur mu lütfen cevap Yazın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Şubat 11:50
01

Mithat - İnşAllah sözlü mülakat olmaz çünkü olursa torpil lazım

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Şubat 11:50


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler