Tomris Filmi Afişi Yayınlandı! Tomris Kimdir?

Orta Asya bozkırlarının büyük kraliçesi, yetenekli savaşçı, bilge lider Tomris Hatun’un hayatını anlatan TOMRİS filminin afişi yayınlandı. Hayatı çocukluğundan itibaren büyük kederler, zorluk ve acılarla dolu olan Tomris Hatun, tahta geçtiğinde kazandığı zaferlerle Türk milletinin kaderini belirledi, dünya tarihinde silinmez izler bıraktı. 10 Nisanda vizyona girecek, Türk milletinin ilk kadın hükümdarının hayatını anlatan Kazakistan yapımı film, merakla bekleniyor.

Tomris Filmi Afişi Yayınlandı! Tomris Kimdir?
Tomris Filmi Afişi Yayınlandı! Tomris Kimdir?
Haber albümü için resme tıklayın

Kamu Gündeminin haberine göre: Türkiye yayın hakları “Siyah Beyaz Film” tarafından satın alınan ve nisan ayında vizyona girecek TOMRİS filminin afişi yayınlandı. Tarih kitaplarıyla birlikte senaryosu Antik Yunan tarihçi Heradot’un verdiği bilgilerden yararlanılarak kaleme alınan filmin afişinde güçlü lider Tomris Hatun, komuta ettiği ordusunun başında; bir ulusun kaderinin yeniden yazıldığı; binlerce yıl sonra bile anılacak savaşa giderken görülüyor.

Bilge Kadın Lider

Annesi doğumda ölen Tomris’i babası büyütür. M.Ö 6. yüzyılda her kız çocuğu gibi savaşma becerilerinin gelişmesi sağlanırken büyüdüğünde iki eliyle de ok atıp kılıç kullanabiliyor üstelik bunları at üstünde de yapabiliyordu. Savaşma becerilerine güçlü kişiliğini, zekasını, taktiksel becerilerini de ekleyen Tomris, adının anlamı gibi demirden bir iradeyle ilham verici, bilge bir kadın lider oldu. Halkının bağımsızlığı için mücadele etti, hısımlarını geri püskürtmekle kalmadı, Orta Asya’da Türk devletlerini bir araya getirdi. Üstelik bunu, devrinin en güçlü imparatorluğuna sahip Persleri yenerek yaptı.

Akan Satayev’in yönettiği, Almira Tursyn’in başrolde olduğu Kazakistan yapımı TOMRİS filmi 10 Nisan’da tüm Türkiye’de vizyona girecek.

26 Şub 2020 - 12:30 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler