Ceren Özdemir'in katili: '' beni çıkarmayın, yine öldürürüm '' demişti! Hakim gereğini yaptı...

Ordu'da üniversite öğrenimi gören Ceren Özdemir evinde bıçaklanarak öldürülmüştü. katilin aynı zamanda 2 polis memurunu da yaralayan Özgür Arduç, ağırlaştırılımış müebbet hapis istemiyle yargılanmaktaydı. herhangi bir indirim uygulanmayan Arduç; Akıl sağlığım yerinde değil diye ısrar etti. kanıtlarları yalan çıkarmak için "Deli olmam için ne yapmam gerek?" diye sordu.

Ceren Özdemir'in katili: '' beni çıkarmayın, yine öldürürüm '' demişti! Hakim gereğini yaptı...
Ceren Özdemir'in katili: '' beni çıkarmayın, yine öldürürüm '' demişti! Hakim gereğini yaptı...
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Ordu'nun Altınordu ilçesinde 3 Aralık 2019 tarihinde 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Ceren Özdemir’i bıçaklayarak öldüren Özgür Arduç, bugün ikinci kez hakim karşısına çıktı.

Ceren Özdemir'in katili: Beni çıkarmayın, yine öldürürüm

'Canavarca hisle öldürmeye teşebbüs' suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet talebiyle yargılanan Arduç, Van'daki Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanarak, Ordu Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ifadesi verdi.

Mahkeme Başkanı Arduç’a akıl sağlığının yerinde olduğuna ilişkin raporun alındığını ve son olarak ne söylemek istediğini sordu.

Arduç, rapora itiraz ederek yeniden rapor istediğini söyledi.

'Gözünüzün önünde soyunurum, görürsünüz akıl sağlığımın olup olmadığını'

Heyet raporuna ilişkin savunma yapan Arduç, akli dengesinin yerinde olmadığını savunarak, şöyle konuştu.

"Burada memur olmasa gözünüzün önünde soyunurum, görürsünüz akıl sağlığımın olup olmadığını. Raporda 'aklım yerinde' deniyor. Deli olmam için ne yapmam gerek? Hangi doktor raporu vermiş? Ruh ve Sinir Hastanesi'ne gittim, doktor beni anlamadı, ben de onu anlamadım. Akıl sağlığım yerinde değil, yeniden rapor aldırmak istiyorum. Madem rapor vermiyorsunuz, beni hastanede yatırın."

Ceren Özdemir'in katili: Pişman değilim, üzülemiyorum, öldürüyorum ve mutlu oluyorum

Mahkeme heyeti oy birliği ile Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nin raporunu yeterli bularak bu talebi reddetti.

Duruşmada Özdemir ailesinin avukatları, sanığın daha önceki polis sorgusunda 'bıçak görevini yaptı' ifadesini sordu. Arduç bu soruya, "Siz beni dinlemiyorsunuz, ben sizi niye dinleyeyim" yanıtını verdi.

Sanık ayrıca avukatların, "Sakal tıraşı, hamam ve otel parasını nerden buldun" sorusunu da yanıtsız bıraktı.

Mahkeme heyeti dosya açısından araştırılacak bir konu kalmadığını belirterek savcının mütalaa talebini açıklamasını istedi. Savcı mütalaasında tüm delillerin yeterli olduğunu, olayın aydınlatıldığını belirterek ağırlaştırılmış müebbet hapis istedi.

Arduç, 'canavarca hisle kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, sanık hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 62. maddesi uyarınca ceza indirimi uygulamadı.

'Adalet yerini buldu'

Duruşmanın ardından açıklama yapan Ceren'in annesi Gülfer Özdemir, "Karardan memnunuz" derken, baba Yılmaz Özdemir de "Acımız sürecek ama adalet yerini bulmuş oldu" ifadesini kullandı.

Ceren Özdemir'in katilinin yargılandığı duruşmaya, çeşitli illerden gelen kadın sivil toplum kuruluşu üyeleri de katıldı.

20 Oca 2020 - 12:56 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler