Trabzon Yöresine Ait Pazı Mıhlama Tarifi Nasıl Yapılır?

Trabzon yöresine ait olan pazı pıhlama yapmak isteyenler için haberimiz üzerinde pazı mıhlama için gerekli malzemeler ve pazı mıhlama nasıl yapıl...

Trabzon yöresine ait olan pazı pıhlama yapmak isteyenler için haberimiz üzerinde pazı mıhlama için gerekli malzemeler ve pazı mıhlama nasıl yapılır bilgileri yer almaktadır. İşte bilgiler...

Pazı Mıhlama İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

1 bağ pazı
3 baş orta büyüklükte soğan
3 yumurta
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz ve nane
2 diş sarımsak

Pazı Mıhlama Nasıl Yapılır?

Pazıları yıkayıp, ayıklayıp, İnce ince doğrayınız. Derin bir tencerede tuzlu su ile 10 dakika haşlayınız. Süzgece alıp suyunu iyice süzdürünüz. Daha sonra bir tavanın içerisine soğan ve sarımsağı ince ince doğrayınız. 3-5 dakika yağda kavurunuz. Tavanın içerisine haşlanmış pazıyı, naneyi ve karabiberi ilave ediniz. Bütün malzemeleri birlikte 3-4 dakika tekrar kavurunuz. Sonra tavanın içerisine göz göz çukurlar açıp, yumurtaları içlerine kırınız. Kısık ateşte (tavanın üstü açık olacak şekilde ) pişiriniz. Sıcak servis edilir.  Afiyet Olsun… 

02 May 2020 - 11:17 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.




Anket Memur Ve Personel Alımlarında Yaş Şartı Esnetilmeli mi?