Tokat yöresine ait Mercimekli Bulgur Pilavı tarifi nedir? Mercimekli Bulgur Pilavı nasıl yapılır?

Tokat yöresine ait olan mercimekli bulgur pilavı için gerekli malzemeler ve mercimekli bulgur pilavı nasıl hazırlanır diye merak edenler haberimiz üz...

Tokat yöresine ait olan mercimekli bulgur pilavı için gerekli malzemeler ve mercimekli bulgur pilavı nasıl hazırlanır diye merak edenler haberimiz üzerinden tarife ait gerekli bilgileri alarak lezzetli bir bulgur pilavı hazırlayabilirler. 

Mercimekli Bulgur Pilavı İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

1 su bardağı mercimek
2 su bardağı pilavlık bulgur
3 çorba kaşığı tereyağı
4 su bardağı su veya et suyu
Tuz
Mercimekli Bulgur Pilavı Nasıl Hazırlanır?

Mercimek ayıklanır ve yıkanır. Bir tencereye konularak üzerini geçene kadar su ilave edilir ve ocağa alınarak haşlanır. Ayıklanıp yıkanmış bulgur ve kaynar su veya et suyu ilave edilir. Kıvamını anlamak için tencerenin ortasına kaşık batırılır. Dik duruyor ise pilav kıvamını alıyor demektir. Bulgur veya suyu ilave edilerek kıvam ayarlanır. Pilav suyunu çekene kadar pişirilir. Üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirilir ve sıcak servis yapılır.

28 Nis 2020 - 18:21 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.




Anket 2021 Asgari ücret Ne Kadar Olmalı ?