Trabzon Yemeklerinden Olan Kuymak Tarifi Nedir? Kuymak nasıl yapılır?

Trabzon yemekleri arasında yerini almış olan Kuymak malzemeleri ve hazırlanışı haberimizde verilmiştir.  Kuymak İçin Gerekli Malzemeler: 5 yemek kaş...

Trabzon yemekleri arasında yerini almış olan Kuymak malzemeleri ve hazırlanışı haberimizde verilmiştir. 

Kuymak İçin Gerekli Malzemeler:

5 yemek kaşığı tereyağı
250 gr telli peynir
1 su bardağı un (mısır unu)
1.5 çay kaşığı tuz
1,5 su bardağı su (ılık)
Kuymak Yapılışı:

Tereyağı tencereye konur. Yağ eridikten sonra mısır unu dökülerek, tereyağı ile kavurulur. Un pembeleştiğinde, kaynamış sıcak su ilave ederek suyla bir miktar pişmesin sağlanır. Katılaşmaya başlayınca peynir ilave edilerek, 5 dakika peynir ile pişmesi, hafif hafif tahta kaşıkla malzemenin birbirine karışması sağlanır. Peynir tuzlu ise tuz ilave edilmemesi gereklidir.. Piştikten sonra sıcak servis yapılır.

KUYMAK HAKKINDA BİLGİ

Kuymak, Samsun'dan Artvin'e yani Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Bayburt, Artvin, Çorum, Sivas, Tokat, Amasya ve Erzurum illerinde yaygın olan, Karadeniz Bölgesi'ne ait bir yemek. Gürcistan, Dağıstan, Azerbaycan[1][ölü/kırık bağlantı] ve Kafkasya'nın bazı bölgelerinde de çok popülerdir. Mısır unu, tereyağı ve genellikle minci adı verilen tuzlu çökelek (bazı yörelerde telli peynir veya su peyniri) kullanılarak yapılan mısır lapasının adıdır.

28 Nis 2020 - 18:17 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.




Anket 2021 Asgari ücret Ne Kadar Olmalı ?