Japon Ekmeği Türkiye'de üretilmeye başlandı! Mor ekmek faydaları nelerdir?

Japonya'da mecburi olarak tüketilen mor ekmek Türkiye'de Malatya'da ilk defa üretilmeye başlandı. Japonların zorunlu tükettiği mor ekmek merak konusu oldu. Mor ekmeğin ne olduğunu bilmeyenler merakla, Mor ekmek faydaları nelerdir? sorularının cevaplarını aramaya başladı.

Haber albümü için resme tıklayın

Japonya’da zorunlu olarak tüketilen ve İstanbul Üniversitesi Beyin ve Biyoteknoloji Araştırma Merkezi’nde görev yapan Prof. Dr. İhsan Kara ve ekibi tarafından Türkiye’de ilk kez Malatya da üretimine başlandı.

MOR EKMEK İLK DEFA TÜRKİYE’DE ÜRETİLDİ

Malatya’da üretimine başlanan mor ekmeği ilk kez fırınlarında yapan fırın sahibi Bahadır Yılmaz, “Malatyalı Profesörümüz İhsan Kara ve ekibine teşekkür ediyorum. Özellikle beyaz ekmeğin, çok hızlı sindirildiği, kan şekeri düzeyini olumsuz etkilediği, glisemik indeksi yüksek olduğu ve obezitenin nedenlerinden biri sayıldığı için, uzmanlar tarafından fazla tüketilmesi tavsiye edilmemektedir. Bir başka deyişle, beyaz ekmek artık sağlıklı beslenmenin bir parçası değildir ve hatta bir cips, bir kola gibi de düşmandır” ifadelerini kullandı.

JAPONYA’DA ZORUNLU EKMEK MALATYA’DA ÜRETİLDİ

Japonların zorunlu tükettiği mor ekmeği yaptıktan sonra ilk defa kendilerinin yediğini söyleyen Yılmaz, "Mor ekmeği ürettik. Öncelikle kendimiz tükettik. Faydalı olduğuna inandık, yakınlarımıza önerdik. Olumlu tepkiler gördük. Piyasada satmaya karar verdik. Şimdi burada Mor Ekmek, simit, baklava üretimini yapıyoruz. Şuan için çok olumlu tepkiler alıyoruz. Ürünlerimizi Malatya dışına da göndermeye başladık” dedi.

MOR EKMEK FAYDALARI NELER?

Mor ekmeğin gündeme gelmesinin ardından herkes mor ekmeğin ne olduğunu ve faydalarını araştırmaya başladı. Peki, mor ekmek faydaları nelerdir?

Mor ekmek tüketerek şeker hastalığı ve etkileriyle mücadele etmenin mümkün olduğunu ifade eden Can Kayacılar Mor ekmek faydalarını şu sözlerle anlattı;

Düzenli olarak tüketilmesi netice almada çok önemlidir. Başta kalp ve damar hastalıklarına, yüksek tansiyon, kalp ve damar tıkanıklarına, böbrek yetmezliğine, kol ve bacak uyuşmaları ile morarmalara, diz ve kalça eklem ağrılarına, erken yaşlanma ile başlayan unutkanlık gibi durum ve hastalıklara karşı etkilidir. Bu ürünümüz İstanbul Üniversitesi Sankara Beyin ve Biyoteknoloji Araştırma Merkezi'nin on yıllık araştırmaları sonucu Prof. Dr. İhsan Kara ve ekibi tarafından geliştirilmiştir.

19 Eki 2019 - 19:23 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

01

Hanım Özbey - Bu ekmeği evde kendimiz yapabilirmiz tarifini verebirmisiniz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ekim 19:23



Anket KYK Borçları Silinsin Mi?