Tavuk Kokoreç Tarifi, Malzemeleri ve Nasıl Yapılır?

Tavuk Kokoreç nasıl yapılır, malzemeleri nedir ve hazırlık aşaması nasıldır. TAVUK KOKOREÇ / 50 Dk. hazırlık ve pişirme süresi. Ayçiçek yağı 4 adet ta...

Tavuk Kokoreç nasıl yapılır, malzemeleri nedir ve hazırlık aşaması nasıldır.

TAVUK KOKOREÇ / 50 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.

Ayçiçek yağı

4 adet tavuk kalça

4 – 5 adet sivri biber

2 diş sarımsak

2 adet domates

1 tutam kimyon

1 tutam pul biber

1 tutam kekik

2 çay kaşığı Tuz

1 çay kaşığı Karabiber

YAPILIŞI:

Tavanızı ocağa alın ve altını açıp ısıtın.

Tavukları küçük küpler olacak şekilde doğrayın.

Isınan tavanıza ayçiçek yağı ekleyip tavukları ilave edin ve kavurmaya başlayın.

Sivri biberleri ince ince dilimleyin, domatesleri dörde bölün ve iç çekirdeklerini alıp etli kısmını küçük küpler olacak şekilde doğrayın.

Tavuklar hafif pişmeye başladığında biberleri tavaya ilave edin.

Bir adet sarımsağı ekleyip kavurmaya devam edin.

Biberler yumuşadıktan sonra doğradığınız domatesleri de ilave edip kavurun.

Domatesler kendini bıraktığı sırada baharatları ekleyerek tatlandırın ve ocaktan alıp servis edin.

14 Nis 2020 - 14:50 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.




Anket 2021 Asgari ücret Ne Kadar Olmalı ?