Türkiye'den Trump'ın Skandal Mesajına Tepki

Dışişleri Bakanlığı Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın 1915 olaylarıyla ilgili yapılan yazılı açıklamasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakanlığı Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın 1915 olaylarıyla ilgili yapılan yazılı açıklamasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada "ABD yönetimine, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın söz konusu törene ilettiği ve Türkiye'nin bu hassas konuya ilişkin yaklaşımını yansıtan, Osmanlı Ermenilerinin torunlarına muhatap 24 Nisan 2018 tarihli mesajını dikkate almalarını tavsiye ederiz. Tüm bu hususlarla birlikte, ABD Başkanı tarafından yapılan açıklamanın bu konudaki uluslararası hukuki normlar içerisinde kalmasının ve asılsız soykırım iddialarının dile getirilmemiş olmasının aklıselime uygun bir hareket tarzı teşkil ettiğini düşünüyoruz.

ABD Başkanı Donald Trump tarafından 1915 olayları hakkında, 24 Nisan 2018 tarihinde yapılan yazılı açıklamada yer alan yanlış ifadeleri ve subjektif tarih yorumunu reddediyoruz.Bu çerçevede, Başkan Trump'a aynı dönemde Ermeni isyancıların yer aldığı olaylar nedeniyle katledilen 500 binden fazla Müslümanın bulunduğunu hatırlatırız. Türkiye bir Ortak Tarih Komisyonu kurulması yoluyla tarihin bu acılı döneminin aydınlatılmasını önermeye devam etmekte olup, arşivlerini araştırmacıların istifadesine açmıştır." ifadelerine yer verildi.

KPSSCAFE - ANKARA

25 Nis 2018 - 09:38 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

01

Mehmet - Allah devletimize zeval vermesin.Bu sözde soykırım iddiaları araştırılsa içi boş çıkacaktir türlü yalanlarla devletimize zarar vermeye çalışıyotlar bu Ermenistan in da yalan ağzının içine yuva yapmış.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Nisan 09:38


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler