Maliye Bakanı Uyardı: 31 Temmuz'a Kadar Başvurmanız Lazım

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ile birlikte kentteki tekstil fabrikası ziyaretinin ardından Milli İstihdam Seferberliği toplantısına katıldı.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ile birlikte kentteki tekstil fabrikası ziyaretinin ardından Milli İstihdam Seferberliği toplantısına katıldı.

Burada gündemdeki meselelere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ağbal, Adana'nın sanayisi ve ticaretiyle Türkiye'nin en kritik illerden birisi olduğunu, ekonomiye büyük katkı sağladığını söyledi. Türkiye'nin kalkınmasında özel sektörün büyük payı olacağını söyleyen Ağbal, "Hükümet olarak ne ihtiyacınız varsa sizlerden aldığımız destekle bunları yapmaya çalılıyoruz. Yaptığımızı da düşünüyoruz. 16 yıldır Türkiye ekonomisi çok farklı noktalara geldiyse çok ileri noktalara gittiyse sizlerin emeği ve gayreti, bizlerin de vermiş olduğu destekle oldu.Türkiye'nin önü açık, geleceği parlak. Türkiye, ileriye dönük en hızlı kalkınacak, en hızlı büyüyecek ülkelerin başında geliyor. Güçlü bir sanayimiz, genç bir nüfusumuz var, dinamik bir girişimciliğimiz var.

Dünyada ne olursa olsun iş adamlarımız bunlara karşı büyük bir mücadele veriyor. Özellikle son 2 yıldır yatırımı, üretimi, istihdamı, ihracatı arttırmak için olağanüstü teşvikler ve destekler veriyoruz. Maliye Bakanı olarak verdiğimiz destekleri ben bile artık sayamıyorum. Yeter mi? Yetmez, daha fazla vermemiz lazım. İnşallah bunları hep birlikte yapacağız." dedi.

Yeniden yapılandırma fırsatına değinen Ağbal, "Vergi ve prim borçlarınızı 36 aya ve 18 taksite kadar taksitlendirebiliyorsunuz. Bütün vergi ve primler buna dahil. Ayrıca bu yeniden yapılandırma kanununda, yeni getirdiğimiz bir kolaylık var. Bundan önceki yapılandırma kanunlarında bu yoktu. Eğer vergi borcunuzu peşin öderseniz, hesaplayacağımız düşük faizin de yüzde 90'ını bir defa daha siliyoruz. Örnek veriyorum bir milyon lira borcunuz var. Birikmiş 700 bin lira faizi var. Kolay değil, bir milyon 700 bin liraya gelmiş. 31 Temmuz'a kadar başvurmanız lazım. İlk ödeme 1 Ekim'de. Eğer bu bir milyon 700 bin lira borcunuzu 'ben peşin ödeyim' derseniz, hemen hemen bir milyon 20 bin lira verip çıkıyorsunuz. 700 bin liraya yakın faizi siliyoruz. Eğer 2 taksitte ödeyecekseniz muhtemelen bir milyon 40 bin lira ödeyip çıkıyorsunuz. Dolayısıyla yeniden yapılandırmada faizleri siliyoruz, peşin ödemede önemli bir indirim sağlıyoruz." dedi.

KPSSCAFE - ANKARA

08 Haz 2018 - 22:00 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler