İsmet Yılmaz'dan Öğretmen Atama İlanı Açıklaması

İsmet Yılmaz'dan öğretmen ataması açıklaması geldi. Bakan Yılmaz açıklamasında, "Kaliteli eğitim vermek için 580 binin üzerinde öğretmen ataması gerçekleştirdik. Önümüzdeki şubat ayında ilana çıkıyoruz, 20 bin öğretmeni daha alacağız. Toplam öğretmen sayımız şu anda 904 bin." ifadelerine yer verdi.

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından Küçükçekmece Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde açık öğretim okullarının 25. yılı dolayısıyla düzenlenen diploma törenine katılan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, törende öğretmen atamaları dahil birçok önemli konuya değindi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende Beşiktaş Halk Eğitim Merkezi İşaret Dili kursiyerleri de işaret diliyle İstiklal Marşı'na eşlik etti. Kendisi de açık öğretim okulları mezunu olan Mert Göktaş'ın Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından, sinevizyon gösterimi yapıldı ve görme engelli Ayşe Yaman İstanbul Necip Fazıl Kısakürek'in "Canım İstanbul" şiirini okudu. Törende daha sonra Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Kafkas Halk Dansları Topluluğu gösteri sundu.

En Öncelikli Konumuz Eğitim

Her engelin eğitimle aşılabileceğini dile getiren Bakan Yılmaz, "Engeller bedenlerde değil, zihinlerde olmasın. En büyük engel zihinlerde olduğu zaman. Bilin ki bu engeli de yine eğitimle ortadan kaldırırız." ifadelerini kullandı ve açık öğretim lisesi mezunu olup, geçen yıl üniversite sınavına giren vatandaşlardan 527'sinin hukuk fakültesini, bin 962'sinin mühendislik fakültesini, 160'ının tıp fakültesini kazandığını anlatan Yılmaz, "Bizim eğitimde amacımız, fırsat eşitliğini sağlamak, herkese kaliteli eğitim sunmak. Türkiye'nin bugünü dünden çok daha iyi. Çünkü eğitim bu hükümetin en öncelikli konusudur. Bütçeden en fazla payı eğitime veriyoruz. Çünkü eğitimi ihmal ederseniz her şeyi ihmal etmişsiniz demektir, eğitime önem verirseniz de her şeye önem vermişsiniz demektir." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, Türkiye'de derslik sayısını arttırıp, derslik ve öğretmen başına düşen öğrenci sayısını azalttıklarını söyledi. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısını 28'den 17'ye, derslik başına düşen öğrenci sayısını 36'dan 24'e düşürdüklerini belirten Yılmaz, "Türkiye'nin doğusunda da batısında da fırsat eşitliği ve kaliteli eğitim vermek için ne gerekiyorsa yapıyoruz, eğitimi teknolojiyle buluşturuyoruz. İstiyoruz ki evlatlarımızı bilgi otoyollarına ulaştıralım. Bu kapsamda Fatih Projesi'ni başlattık. Öğrencilerimize 1 milyon 400 binin üzerinde tablet bilgisayar verdik." şeklinde konuştu.

Öğretmen Atamaları

Bakan Yılmaz, 21 yüzyılda diğer ülkelerle yarışabilmek ve çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkabilmek için mutlaka eğitimi teknolojiyle buluşturmak gerektiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Kaliteli eğitim vermek için 580 binin üzerinde öğretmen ataması gerçekleştirdik. Önümüzdeki şubat ayında ilana çıkıyoruz, 20 bin öğretmeni daha alacağız. Toplam öğretmen sayımız şu anda 904 bin. 20 bini daha aldığımızda 924 bin öğretmenimiz olacak. Özel okullarda da öğretmenlerimiz var, Türkiye'de toplam bir milyona yakın öğretmenimiz, 18 milyona yakın öğrencimiz var. 7 milyon 700 binin üzerinde de yüksek öğretime gidenler var. Toplam 25 milyon yapar.

Kaliteli eğitim vermek adına okul öncesi eğitimi yaygınlaştırıyoruz. 2019 yılında 5 yaş için okul öncesi eğitimde okullaşma oranını yüzde 90 seviyesine ulaştıracağız, 5 yaşı bu seviyeye ulaştırdığımızda, 4 yaşı da okul öncesi eğitim kapsamına alacağız. İdeal olanı 3,4,5. Genel ibare şu; 'verin bana 7 yılı, 70 yıl sizin olsun.'. Ne demek bu? Üç yıl okul öncesi eğitim, 4 yıl da ilkokul. Dolayısıyla 7 yılda siz temeli sağlam atarsanız, bunun üzerine inşa edecekleri ortaokulu, lisesi ve yüksek öğretim daha sağlam olacaktır."

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

06 Ara 2017 - 17:48 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler