İsmail Koncuk'tan Suriyeli Politikasıyla İlgili Flaş Açıklamalar

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Suriyeli multecilerle ilgili yaptığı açıklamalar büyük yankı uyandırdı.

İsmail Koncuk'tan Suriyeli Politikasıyla İlgili Flaş Açıklamalar

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Suriyeli multecilerle ilgili yaptığı açıklamalar büyük yankı uyandırdı. İsmail Koncuk , twitter hesabından yaptığı açıklamada , "Bize ne oldu?Diyanet İşleri Başkanımız hunharca öldürülen Suriyeli annenin cenaze töreninde böyle sormuş.Cevabını hepimiz aramak zorundayız."Bize ne oldu?" sorusunun cevabını vermek o kadar kolay değil.Mesele hepimizin bu sorunun gerektirdiği sorumluluğu taşıyıp, taşımadığımızdır.Konuyu Suriyeli düşmanlığı ile açıklamak,bizi asıl problemden uzaklaştırır. Bu canavarlık bir Türk vatandaşına,yada başkasına yapılabilirdi.Asıl araştırılması gereken, bizim kültür dairemizde yetişmiş insanların,nasıl olup bu kadar canavarlaşabildiğidir?Bunun cevabını bulmalıyız.Bu olaydan, yanlış Suriyeli mülteci problemine bir haklılık arayanları görüyoruz.Bu canavarlığı bu şekilde izah etmeye çalışmak yanlıştır.Suriyeli mülteci politikasını hiç doğru bulmadım ancak bu durum onlara yardım etmemizin önünde bir engel olmamıştır.

Aksi Millete hakarettir.Bu Aziz millet bundan önce de Suriyeli ya da başkası, yardıma ihtiyaç duyanlara yardım etmiş, bağrına basmış, bundan sonra da yapacaktır.Aksi tüm beyanlar bu Millete açık hakarettir ve bunu hak etmiyoruz.Kimse bir psikopatın yaptığından hareketle yanlış politikayı aklamasın.Hiç bir Suriyeli mülteci düşman görülemez,aksine tarihi, kültürel birlikteliğimiz çok derindir.Bundan sonrası için daha dikkatli olunmalıdır.Çözümü bugünden düşünülemeyen mülteci problemi, şayet gerçek zeminde tartışılmazsa gelecek yıllarda çok daha büyük problemler kaçınılmazdır.Suriyeli mülteci problemi duygusal zeminden uzak olarak, ülkemizin sosyal, ekonomik ve kültürel gerçekleri ışında tartışılarak çözülmelidir." dedi.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

09 Tem 2017 - 18:06 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler