İŞKUR'dan Güzel Haber! İşsizlik Maaşına Talep Azaldı (İşsizlik Maaşı Nasıl Alınır?)

İŞKUR tarafından verilen işsizlik maaşı hakkında sevindiren gelişme! İŞKUR verilerine göre işsizlik maaşı konusunda büyük yol alındı. Başvuru yapan adayların sayısı gün geçtikçe azalıyor. ayrıntılar...

İŞKUR verileri kapsamında 13 Mart 2017 tarihinde önemli bir gelişme yaşandı. İşsizlik maaşına olan talepte azalma var! 

İşsizlik Sigortası Fonu’nun değerlendirilmesi kapsamında işsizlik oranlarında azalma meydana geldiği düşünülüyor. Ocak ayına göre Şubat ayında işsizlik maaşı almak içişn başvuran kişi sayısında büyük bir azalış görüldü.

İşsizlik Sigortası Fonu 2002 yılının Mart ayından beri uygulanıyor. Bu uygulamadan tam 8 milyon 134 bin 450 kişi yararlanmak istedi ve İŞKUR'a başvuruda bulundu. Bu rakamın büyük bir kısmı yani 5 milyon 267 bin 118'i işsizlik maaşını aldı.

Bu kapsamda 496.318 kişiye 398,9 milyon TL, 31 kişiye 29.291 TL kısa çalışma, 2.186 kişiye 1 milyon 470,8 bin TL yarım çalışma parası ödendi. Ücret Garanti Fonu'ndan 647 kişiye 3 milyon 47.734 TL ödeme yapıldı.

Taleplerde Azalma! 
İŞKUR'ca yapılan açıklama dahilinde ise Ocak ayından Şubat ayına bir düşüş yaşandı. Ocak ayında 158.046 kişi işsizlik maaşı için İŞKUR'a ulaştı ve başvuruda bulundu. Şubat ayında ise bu rakam 109.237'ye düştü.

İŞSİZLİK MAAŞI NASIL VE NEREDEN ALINIR? NASIL BAŞVURU YAPILIR?
Hizmet akdi ardından 30 gün içerisinde İŞKUR birimine başvuru yapılması şart. Başvurular İŞKUR birimine şahsen gelerek veya elektronik ortamda www.iskur.gov.tr adresinden kolaylıkla yapılabiliyor.

İŞSİZLİK MAAŞI TUTARI... 
900 gün boyunca sigortalı olarak çalışmış ve işsizlik sigortası primi ödemiş bir vatandaş için işsizlik maaşı 240 gün, 1080 gün boyunca sigortalı olarak çalışmış ve aynı zamanda işsizlik sigortasını primi ödemiş için ise bu sayı 300 gün olarak işlenmekte. Bu koşul kapsamında .... gün boyunca işsiz vatandaşa işsizlik ödeneği verilir.

Başvuru yapmak isterseniz İŞKUR ile iletişime geçebilirsiniz. KPSS CAFE'yi takipte kalınız. Daha kolay erişim için---->

Grubumuza katılmak için --->tıklayınız  En hızlı erişim imkanları ve ios uygulamamız ----> tıklayınız android uygulamamız ---->>> tıklayınız
kpsscafe.com.tr|ANKARA

14 Mar 2017 - 01:38 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

01

hikâye - İş bulmak için var ama 1 kişilik alım için 10000 başvuru var

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Mart 01:38


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler