Hükümetten Fırat Kalkanı Harekatında Son Durum Hakkında Açıklama

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrasında Suriye'de devam eden Fırat Kalkanı Harekatı Hakkında açıklamalarda bulundu.

Fırat Kalkanı Harekatında Son Durum

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş: "Türkiye'nin Suriye'deki operasyonu ne Suriye topraklarında gözümüz olduğu için olan bir operasyondur, ne de vekalet savaşı operasyonudur. Bu operasyonlar Türkiye'nin ulusal güvenliği için önemli operasyonlardır.

Oradan füzelerini atanlar, roket atanlar, oradan kaynaklanan terör gruplarını Türkiye'ye sokanlar oldu. DEAŞ ve YPG Kuzey Suriye'de faaliyet gösterdi , göstermeye devam ediyor. Operasyon El Bab'a kadar ulaştı, en kısa sürede burada zafer olacağını görüyoruz. Bunun arkasında bildiğiniz gibi operasyonlar başlamadan önce ABD ile Türkiye arasındaki bir anlaşma var. O da şuydu PYD Münbiç'den çekilecekler, bunu bekliyoruz. Bundan sonra eğer uluslararası koalisyonla belli bir mutabak oluşursa hem Munbiç'in temizlenmesi, hem Rakka'nın temizlenmesi konusunda adım atılabilir. Rakka IŞİD'in merkezidir. Rakka'yı kurtarırken, biz orayı IŞİD'den temizleyeceğiz ama yerine YPG koyacağız derseniz bu Türkiye için yeni bir tehdit oluşturacaktır. Oralara PYD/YPG unsurları yerleşmemsi için yeni anlaşmalar yapılabilir." dedi.

Kamu personeli haberleri, gündem haberleri, ekonomi haberleri ve daha da fazlasını yakından takip edebilmek için kpss cafe mobil uygulamasını indirmeyi unutmayın.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

13 Şub 2017 - 16:48 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler