Hava Kuvvetlerine Kadın-Erkek Subay Alınacak-AK Parti'den Flaş Açıklama

Milli Savunma Üniversitesine kadın-erkek subay alımı için yeni açıklama geldi. Sınavla alım yapan MSÜ, üniversitelerin 2,3 ve 4'üncü sınıflarında okuyan adaylar arasından da alım yapacak.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, önceki gün düzenlediği bir basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Kadın-erkek binlerce aday subay olabilmek için sabırsızlıkla bekleyişini sürdürürken önceki gün AK Parti'den subay alımı hakkında yeni bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada üniversitelerin 2,3 ve 4. sınıflarında okumakta olan öğrencilerin Milli Savunma Üniversitesi'ne geçiş yapabileceklerini belirtti. Söz konusu alım için 2020'ye kadar yetki verildiğini söyleyen Mehmet Muş, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Hava Kuvvetlerinde subay edinme programları uygulanmaktadır. 2,3 ve 4'üncü sınıflardan Milli Savunma Üniversitesi'ne öğrenciler gelebilmektedir. 2020'ye kadar yetki veriyoruz. Subay edinme programı kapsamında, çeşitli üniversitelerde kriterleri taşıyan Milli Savunma Bakanlığı'nın belirleyeceği usul ve esaslara göre bir temin olacaktır."

USÜL VE ESASLAR NASIL OLACAK?

Mehmet Muş'un bahsettiği alım için usül ve esaslar henüz belirlenmedi. Ancak önümüzdeki günlerde bu konu hakkında açıklama gelmesi bekleniyor.

BAYAN-ERKEK SUBAY ALIMI OLACAK

Söz konusu şekilde diğer üniversitelerde okuyan öğrenciler, belirlenecek şartları taşımaları durumunda subay olabilecekler.

KPSSCAFE.COM.TR  |ANKARA

19 Tem 2018 - 15:56 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

04

Yasin - Hep bu bildiriyi bekledim aylardır şükürler olsun bu hükümete

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Temmuz 15:56
03

BK - Yani üniversite okurken geçiş yapabilcez güzel bir şey bence iyi bir imkan

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Temmuz 15:56
02

Mahir - Üniverstede hangi bölümlerden alınıyor bilginiz var mı

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Temmuz 15:56
01

ramazan - açık öğretim fakültesi bu üniversitelere dahilmi acaba Allahım bir kapı aç neolur kafayı yicem yoksa

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Temmuz 15:56


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler