Harp Okullarına Öğrenci Alımı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı

Milli Savunma Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni tebliğ ile Harp Okullarına öğrenci alınması yönetmeliğinde bazı değişiklikler yapıldı. İşte Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren o değişiklikler.

Resmi Gazetenin 23 Eylül Cumartesi sayısında yayımlanan kararname ile Harp Okulları Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Bakanlar Kurulu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayının ardından Resmi Gazetede yayımlanan kararnamede Harp Okulları Yönetmeliğinde Değişiklik yapıldı. Yayımlanan yönetmeliğin içeriği ve yönetmelikte yapılan değişiklik şu şekilde;

MADDE 1 – 27/9/2001 tarihli ve 24536 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Harp Okulları Yönetmeliğine aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

Geçici Madde 4 – Harp Okullarına sadece yatay geçişle alınan öğrenciler için geçerli olmak üzere, bu öğrencilerin hangi sınıftan itibaren ve hangi eğitim sistemine (sınıf geçme veya ders geçme) göre eğitim alacağının belirlenmesi, uygulanacak eğitim ve öğretime ilişkin hususların tespit edilmesi ile yatay geçişe ilişkin hususlarda kararlar alınması konusunda 4/11/1991 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve ilgili alt mevzuat hükümleri saklı kalmak kaydıyla Harp Okulları bünyesinde teşkil edilen Eğitim ve Öğretim Yüksek Kurulları yetkilidir. Kurul kararları Millî Savunma Üniversitesi onayı ile yürürlüğe girer.”

MADDE 2 – Bu Yönetmelik 15/1/2017 tarihinden geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Millî Savunma ve İçişleri Bakanları yürütür.

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

23 Eyl 2017 - 09:59 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler