Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu" Teröristler Her Yerde Aynı Muameleyi Görmelidir"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avusturya'da mevkidaşıyla ortak basın toplantısı düzenledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Avusturya'nın başkenti Viyana'da bulunuyor. Burada Avusturya Dışişleri , Avrupa ve Uyum Bakanı Karin Kneissl ile görüşen ve daha sonra ortak basın toplantısı düzenleyen Çavuşoğlu, gündemdeki konulara ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.  

Mevkidaşıyla Avusturya ve Türkiye arasındaki konsolosluk meseleleri ve terörle mücadele konusunda önemli görüş alışverişlerinde bulunduklarını söyleyen Çavuşoğlu, özellikle terör örgütleri konusunda Avrupa'nın tutumuna değindi.

Çavuşoğlu, "PKK'nın kendi sembollerini, paçavralarını kullanması konusundaki attığınız adımları duymaktan memnuniyet duyuyoruz. Almanya ve Fransa'da da bu adımlar var. Avrupa'da terör örgütleri kendilerini adeta bir cennette hissetmemeli ve teröristler her yerde aynı muameleyi görmelidir diye düşünüyoruz. Diğer taraftan çifte vatandaşlık konusunda Türklere başka, diğer ülke vatandaşlarına başka muamele doğru değil, insani de değil.

Bununla ilgili de bazı çalışmalar var, anlayış da var, bunun için de çok teşekkür ediyorum. İmamlar konusu da hassas. Burada çıkan yasayı biliyoruz ama İslam'ın doğru kaynaklardan olduğu gibi anlatılması, öğretilmesi gerekiyor ve bu konuda Türkiye ile iş birliği yapan tüm Avrupa ülkeleri kendini güvende hissediyor. Bizim eğitim sistemimiz ve Diyanet İşleri Başkanlığımız adeta radikalleşmeye karşı bir sigortadır. Çünkü düzgün ve doğru, gerçek İslam öğretiliyor. Farklı akımlardan öğretilenler konusunda emin olmayabiliriz. O yüzden bu imamların da iyi yetiştirilmesi gerekiyor. Burada, Fransa'da yaptığımız gibi fakülte açabiliriz, üniversite bünyesinde bu eğitimi başlatabiliriz. Bu oluncaya kadar da Avusturya vatandaşlarının Türkiye'de eğitimi konusunda iş birliği yapabiliriz." dedi.

KPSSCAFE - ANKARA

08 Mar 2018 - 16:37 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler