Dışişleri Bakanı Canlı Yayında Açıkladı! 'YPG'yi Vururuz İfademiz Olumsuz Karşılanmadı'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump'un görüşmesinin ayrıntılarını canlı yayında anlattı.

Dışişleri Bakanı Canlı Yayında Açıkladı! 'YPG'yi Vururuz İfademiz Olumsuz Karşılanmadı' 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump'un görüşmesinin ayrıntılarını canlı yayında anlattı. Görüşmenin genel anlamda verimli ve dostane geçtiğini dile getiren Çavuşoğlu, Erdoğan'ın Türkiye'nin tüm mesajlarını net bir şekilde ilettiğini ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki yeni yönetimin eskisine nazaran daha samimi olduğunu söyledi.

ABD ile yaşanan PYD/YPH anlaşmazlığına da değinen Çavuşoğlu, Türkiye'nin angajman kurallarını izleyeceğini söyledi ve, "Rakkaya teröristlerin girmesinin riskini anlattık. Rakka yerel güçlere bırakılacak teminatı verildi. PKK'yı YPG'den ayrı görüyorlar.YPG'ye verilen silahlar bize karşı kullanılmayacak. Aksi takdirde vururuz ifademiz olumsuz karşılanmadı" dedi.

Kamudan haberler, gündemdeki son dakika haberleri, ekonomi haberleri ve çok daha fazlasını yakından takip etmek için kpsscafe.com.tr'nin mobil uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

18 May 2017 - 10:21 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler