Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Flaş Açıklama: "İstanbul'un BM Merkezi Olmasını Teklif Ettik"

New York'taki Türkevi binasının açılışına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmasında önemli konulara değindi. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması.

New York'taki yeni Türkevi binasının açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada bir konuşma yaptı.

Binanın açılışınıgerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı konuşmasında çarpıcı ifadelere yer verdi. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başlıkları:

"Eski Türkevi binası az önce de söylendiği gibi yeri isabetli olmakla birlikte artık ihtiyacımızı karşılayamaz hale gelmişti.

Bu vesile ile özellikle eski Türkevi binası malum IBM'den satın alınmış ve o dönem Dışişleri Bakanı döneminde yıllar yılı ülkemizin dış politikasına adeta merkezlik edilmişti.

Buraya ülkemize yakışır bir bina yapma kararını bugün fiilen hayata geçiriyoruz.

Burada şu anda üzerinde bulunduğumuz kısım arkadaki duvara kadar olan bölümü böylece eski Türkevi binasına katmış olduk. Bunun bize artı olarak kazandırdığı farklı bazı imkanlar avantajlar da var.

Tüm aşamaları ile yakından ilgilendiğim bu projenin bir an önce tamamlanarak hizmete gireceğine inanıyorum. Bunun için de Türkevi dost ve kardeş gördüğümüz tüm herkese hizmet edecektir. Sıkıntıya düşen herkes için güvenli bir liman ferahlatıcı bir vaha haline gelecektir.

Bölgesel düzeyde üstlendiğimiz etkin roller sayesinde milyonlarca insanın hayatına olumlu yönde katkıda bulunduğumuza inanıyorum. Uluslararası platformda bu çabamızı genişletmeye çalışıyoruz.

İnsanlığa küresel ölçekte katkı sağlamanın gayreti içerisindeyiz. Küresel sorunların ancak küresel işbirliği sayesindeki görüşümüzü her fırsatta ifade ediyoruz.

Dünya BM'nin Kurulduğu Andaki Dünya Değil

Dünya artık BM'nin kurulduğu dönemdeki dünya değildir. O dönemdeki 5 ülkenin daimi üyeliği ile geleceğe yürümek bu adaletle bağdaşır bir durum değildir. Ülke sayısı misli ile artarken tehditler de biçim ve ölçekte değişmiştir.

Bu tehditler için yeni yöntemlere ihtiyaç vardır. BM'nin değişen şartlara ayak uydurması için reforme edilmesi şarttır.

Türkiye kurucu üyesi olduğu BM'nin ihtilafların önlenmesi ve çözümü, insani yardım gibi çalışmalarına önemli katkıda bulunuyor.

Bölgesel merkez olma yolunda hızla ilerleyen İstanbul'un BM merkezi olmasını teklif ettik teklif ediyoruz."

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

18 Eyl 2017 - 18:59 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler