Cumhurbaşkanı Başdanışmanından Reza Zarrab ve Halkbank Açıklaması

Bir televizyonun canlı yayın programına katılan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, Reza Zarrab ve Halkbankası konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem'den gündeme ilişkin önemli açıklamalar geldi.

TRT canlı yayınına katılan Cumhurbaşkanı başdanışmanı Cemil Ertem, gündeme ilişkin konuları değerlendirirken ABD'de devam eden Reza Zarrab davasına da değindi.

Ertem'in konuşmasının satır başlıklaır şu şekilde;

"İthalattaki artış kurun da etkisiyle önümüzdeki dönemde yavaşlayacak; bu dış ticarette ve cari dengede toparlanma olarak yansıyacak

Reza Zarrab Davası

ABD'de devam eden davaya ilişkin tüm spekülatif haberlerin kötü senaryoların gerek kur gerek faiz tarafında fiyatlandığını düşünüyorum. En kötü senaryoda bile Türkiye ekonomisine sorun yaratacağını düşünmüyorum; bankacılık sektöründe sistemik bir risk söz konusu değil.

Türkiye'de ABD'deki davanın bankalara etkisinin tartışılması siyasi amaçlı; kamu bankamız uluslararası regülasyonları dışında bir şey yapmamıştır.

(Halkbank) ile ilgili de hiçbir risk olmaz.

Bankaların durumlarının bozulmasına müsaade edilmez. Kurda dalgalanmalar olması doğal, bundan sonra kurda çok olumsuz bir gelişme beklemiyorum.

Kurdaki aşırı oynaklık enflasyon beklentilerini bozacak noktaya gelirse TCMB burada faiz tarafında müdahale eder; TCMB PPK dışında da inisiyatif kullanabiliyor.

TL uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalelerinde TCMB'nin zarar edeceği eleştirileri doğru değil, göreceksiniz karlı duruma gelecek.

TCMB'nin bütün bu adımları kurdaki volatiliteyi en aza indirmeyi ve reel sektörü korumayı amaçlıyor.

Enflasyon Açıklaması

Enflasyonda hızlı düşüş bekliyoruz, hiç bir endişeye mahal yok; bu ayın sonunda enflasyonun yine yüksek durumuyla karşılaşabiliriz ama 2018 başında hızla aşağı inişi göreceğiz;  kurda da düzeltmeyi göreceğiz.

TCMB enflasyon konusundaki beklentide bozulma olursa faiz tarafıyla da başka enstrümanlarla da müdahale eder.

KGF geri dönüşlerinin 2018 başında hızlı bir şekilde kullandırılması söz konusu olacak, bu kıpırdanma başlayan yatırımları daha da hızlandıracak.

İşsizlikteki yüksekliğin aşağı indirilmesi konusunda adımları atıyoruz."

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

30 Kas 2017 - 12:46 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler