Çobanlık Yaparak Okuyan Ahmet Dağ ÖSYM'nin Puan Hatası Kurbanı Oldu

23 yaşındaki Ahmet Dağ, ÖSYM'nin yaptığı puanlama hatasının kurbanı oldu. Ahmet Dağ, ÖSYM'nin açıklaması sonrasında şok oldu. İşte detaylar.

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesine bağlı olan Taşağıl Köyünde ailesi ile birlikte yaşamakta olan 23 yaşındaki Ahmet Dağ, ilkokulu eğitimini bitirdikten sonra babasıyla birlikte çobanlık yapmaya başladı.

Çobanlık yapmaya başlayan 7 kardeşin en küçüğü 23 yaşındaki Ahmet Dağ, bir yandan koyun güdmeye diğer yandan da açıktan ortaokul ve liseyi eğitimini sona erdirdi. Liseyi bitirdikten sonra koyun otlatırken ders çalışmaya devam eden Dağ, üniversite sınavına girdi. Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte hayalini kurduğu İlahiyat Fakültesi'ne girmeye hak kazanan ve büyük sevinç yaşayan Dağ, daha sonra ÖSYM'nin gönderdiği puanlama hatasıyla açıkta kalan 1499 adaydan birisi olduğunu belirten mesajla üzüntü yaşadı.

Üniversite hayali yarım kalan ve köyde çobanlık yapmayı sürdüren Ahmet Dağ, ÖSYM'nin puanlama hatasıyla büyük üzüntü yaşadığını ifade etti. Yarım kalan hayalinin gerçeğe dönüşmesi için yetkililerden yardım isteyen Dağ, şöyle dedi: "İlahiyat Fakültesini kazandığımda çok sevindim. Çünkü 40 derece sıcak güneşin altında ve dondurucu soğukta azimle koyun otlatırken ders çalıştım. İmkansızlıklar içinde ders çalışarak sınava girdim. Üniversiteyi kazandım ama daha sonra bana gelen mesajda hayallerim yıkıldı. Puanlama hatası nedeniyle herhangi bir programa yerleştirilemediğim mesajı sonrası çaresizlik içindeyim. ÖSYM'nin bana haksızlık yaptığını düşünüyorum ve üniversiteye gidebilmek için yetkililerden yardım istiyorum."

Ahmet Dağ'ın babası Mehmet Emin Dağ da tek arzusunun oğlunun üniversiteye gidebilmesi olduğunu kaydetti.

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

15 Ağu 2017 - 16:33 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler