Ameliyathanede Başörtüsü Tartışması

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin ameliyathanesinde 'başörtü' tartışması yaşandı.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin ameliyathanesinde 'başörtü' tartışması yaşandı. Hastanede geçtiğimiz ay göreve başlayan ameliyat hemşiresi başörtüsü ile ameliyata gireceği sırada ameliyatı yapacak kadın genel cerrahi uzmanı tarafından bu şekilde giremezsin sözleriyle uyarıldı. Hastane yönetimi olayı doğruladı. Bilim ve Sağlık Haber Ajansı'na konuşan yetkililer, başörtülü ameliyathane personeli için başörtüsü şeklinde bone üretilmesi için çalışma başlattıklarını açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde yaşanan olay daha önce ülkenin farklı illerinde yaşanan ameliyathanede başörtüsü kullanımı konusunu yeniden gündeme taşıdı. İzmir'de yaşanan olay iddiaya göre şöyle gelişti. İKÇÜ İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli kadın genel cerrahi uzmanı ameliyat hazırlıklarını sürdürürken, bir ay önce hastanede göreve başlayan bir ameliyathane hemşiresi başörtüsü ile ameliyat salonuna girdi. Cerrah kadın hijyen gerekçeyle hemşireyi, "Bu şekilde vakaya girmeni istemiyorum" diyerek uyardı. Bunun üzerine hemşire salonda çıktı.

BAŞÖRTÜSÜ ŞEKLİNDE BONE ÜRETİLECEK

Konu hakkında araştırma yapan Hastane Başhekimliği yetkilileri, başörtülü ameliyathane personelinin hijyen açısından bir sorun yaşanmadan başörtüyle operasyonlara girebilmesi için çözüm arayışlarına başladı. Hastaneye ürün veren firma ile görüşüldüğünü ifade eden hastane yetkilileri, "Firmaya başörtüsü şeklinde bone üretmesi için talimat verdik" şeklinde konuştu.

11 Ara 2019 - 16:19 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

04

İsmi ben - Sağlık Bakanı ne iş yapar 21. Yy gelinmiş hala baş örtüsü meselesi bakan beyin gereken ne ise yapılması lazım.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Aralık 16:19
03

Siyah - Sizin gibi zihniyet yoksunları adi insanlar sizi ulan bunlar başörtüsüne değil İslama düşman it oğlu itler kpss Cafe bunuda yayınlamassan sende onlardansın bunu bil

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Aralık 16:19
02

Servet - Eşek adam olur bunlar adam olmazlar...başörtüsünden ne yemişler ki çıkartmıyorlar... lafa gelince biz laik ve atatürkçü insanları derler fakat Atatürk'ün annesinin eşinin ve kız kardeşinin başı kapalı olduğunu göz ardı ederek başı kapalı insanlara köpek gibi saldırırlar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Aralık 16:19
01

Şule - Ameliyathaneye özel hijyenik giysilerle girilir. Başörtüsü gibi şeyler gündelik kullanılan bir aksesuar olduğu için ameliyathaneler için hijyenik değildir. Doktor da bunun uyarısını yapmıştır. Lütfen okuduğunuzu doğru anlayın. Burada söz konusu başörtü yasağı değil.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Aralık 16:19


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler