Adaylar En Az Lise Mezunu İcra Katibi Alım İlanı Bekliyor

Adalet Bakanlığı, son yıllarda her sene belirli tarihlerde yayımladığı icra katibi alımını bu sene yayımlamadı. Binlerce adayın beklediği icra katibi alımı için henüz net bir bilgi alınamazken, sosyal medyadaki bazı katip sayfalarında söz konusu ilanın her an yayımlanabileceği belirtiliyor.

Adaylar En Az Lise Mezunu İcra Katibi Alım İlanı Bekliyor

Adalet Bakanlığı, son yıllarda her sene belirli tarihlerde yayımladığı icra katibi alımını bu sene yayımlamadı. Binlerce adayın beklediği icra katibi alımı için henüz net bir bilgi alınamazken, sosyal medyadaki bazı katip sayfalarında söz konusu ilanın her an yayımlanabileceği belirtiliyor.

KİMLER İCRA KATİBİ OLABİLİR?

Peki icra katibi alımları için başvuru şartları neler? Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'nce son yayımlanan ilanlara göre , İcra Katibi alımı için başvuru yapmak isteyen adayların KPSS'ye girmiş ve en az 70 puan almış olması gerekiyor. Ayrıca adayların 35 yaşını doldurmamış olması, Bilgisayar ya da Daktilo sertifikasına sahip olması (MEB Onaylı) , gerçekleştirilecek uygulama sınavında ve sözlü sınavda başarılı olması gerekiyor.

Son ilandaki başvuru şartları şu şekildeydi : 

a) Türk vatandaşı olmak,
b) Merkezi sınavın (KPSS-2016) yapıldığı 2016 yılının Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz
beş yaşını doldurmamış olmak (01/01/1981 ve sonrası doğumlu olanlar), 
c) Merkezi sınavda (KPSS-2016’da lisans mezunları için KPSSP-3, önlisans mezunları için KPSSP-93, ortaöğretim mezunları için KPSSP-94 puan türünden) en az 70 puan almış olmak, 
d) Görev yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,
e) Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucu olumlu olmak,
f) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflâs, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,
g) Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
h) Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
ı) En az lise veya dengi okul mezunu olup, örgün öğretim yoluyla verilen daktilo ya da bilgisayar dersini başarıyla tamamladığını belgelemek veya başvuru tarihinde Milli Eğitim Bakanlığınca onaylı veya kamu kurumu ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo ya da bilgisayar sertifikasına sahip bulunmak,
i) Uygulama sınavında ve sözlü sınavda başarılı olmak şartlarını taşımaları gerekmektedir.

SON ALIMLAR

Adalet Bakanlığı son 2 yılda en az lise mezunu 1000 kişilik icra katibi alımı gerçekleştirdi. 850 kişilik alım geçtiğimiz yıl, 150 kişilik alımsa 2015 yılında gerçekleşti.

KPSSCAFE - ANKARA

04 Şub 2018 - 15:31 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler