Açlık Sınırı Yine Asgari Ücreti Geçti! Yoksulluk Sınırı ise 4.700 TL

Memur-Sen Konfederasyonu tarafından yapılan araştırmalar ve açıklamalar doğrultusunda açlık sınırı ve yolsulluk sınırı açıklandı. Beklenen oldu ve açlık sınırı yine asgari ücreti gerisinde bıraktı. detaylar...

Açlık Sınırı Yine Asgari Ücreti Geçti! Yoksulluk Sınırı ise 4.700 TL

Merak ile beklenen açlık sınırı ile yoksulluk sınırı açıklandı. Ocak ayında zamlı olarak ceplere giren 1.404 TL  açlık sınırının altında kaldı. 4 kişilik geçimi için yeterli olmaya çalışılan asgari ücretin açlık sınırının altında kalması vatandaşların dikkatini çekti.

Memur-Sen Konfederasyonu'nun aylık olarak yaptığı açlık yoksulluk araştırması çerçevesinde açlık sınırı 1.701 TL olarak belirlendi.

Haziran ayında yapılan araştırmalarda 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 1.701.96 TL, Yine 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı 4.738.47 TL olarak saptandı. Memursen'in açıklamalarında 2017 yılının HAZİRAN ayında giyim eğitim ücretlerinin arttığı, gıda maddelerinde ise değişimler yaşandığı görüldü.

Haziran ayında belirlenen açlık sınırının asgari ücretten yaklaşık 300 TL fazla olması ise, dikkatleri üzerine çekti.

KPSSCAFE.COM.TR ANKARA

08 Tem 2017 - 14:52 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler