Açıklama Geldi: Konya'ya Yeni Üniversite Kurulacak

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Yekta Saraç katıldığı bir programda yaptığı açıklamada Konya'da teknik alanda faaliyet gösterecek yeni bir devlet üniversitesinin kurulacağını söyledi.

Son dakika açıklaması: Konya'ya yeni üniversite kuruluyor.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Konya Ovası Projesi Bölge Üniversiteler Birliği üniversitelerinin, bulundukları bölgenin gelişimi için sağlayacakları katkıları istişare etmek amacıyla Necmettin Erbakan Üniversitesinde gerçekleştirilen "Bölgesel Kalkınma ve Üniversiteler Çalıştayı"na katıldı. Katıldıkları programda iki isimden de önemli açıklamalar geldi.

Düzenlenen UNİKOP Çalıştayı'nda kürsüye geçen Yükseköğretim Kurulu Başkanı Yekta Saraç bir konuşma yaptı ve Konya'ya yeni üniversite kurulacağını söyledi. Saraç açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Sayın Cumhurbaşkanımızın geçen hafta, Konya'da teknik alanda faaliyet gösterecek yeni bir devlet üniversitesinin kurulması için çalışma hususunda talimatları oldu. Buna yönelik de bir çalışma başlattık."

Antalya'ya 10 Üniversite Açılacak

29 Ocak 2018 günü Antalya Valiliğinin Manavgat ve Gündoğmuş ilçelerinde görev yapan muhtarlara yönelik bir toplantı düzenleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu burada yaptığı açıklamada 10 tane üniversite açılacağını söyledi. Bakan Çavuşoğlu burada yaptığı konuşmada yeni açılacak üniversitelerle ilgili şu ifadelere yer verdi:

"Manavgat'a 1 devlet üniversitesi kuracağız, Antalya'ya 10 tane üniversite kuracağız, 700 bin öğrenci olacak, bunların da yüzde 20'si yabacı olacak. Şimdi 5 üniversite var, ama 10 tane üniversite kurduğumuz zaman, Antalya gelir elde edecek."

Vatandaşların Tepkisi

Yen üniversitelerin kurulması eğitimin iyi yerlere gelmesi için elbette iyi bir şey. Ancak bize mesaj yolu ile ulaşan çok sayıda takipçimiz, üniversite kurulacağına işsiz vatandaşların istihdamı için çalışma yapılmasını isityor. Ancak 4 gün ara ile yapılan açıklamalarda 11 yeni üniversite kurulacağı öğrenildi.

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

02 Şub 2018 - 11:51 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler