"2018'de Savaş Mı Çıkacak? Onun için mi Bu Zamlar?" Sorusuna Yanıt

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisinde basın toplantısı düzenledi. 2018'de savaş çıkacak? şeklinde ortaya atılan iddialar hakkında değerlendirmelerde bulunan Kuşoğlu, hükümetin vergi düzenlemesinin 'Zam' olduğunu, savaş ekonomisiyle bunun ilgisinin olmadığını fakat yönetme biçiminin yanlış olduğunu söyledi.

"2018'de Savaş Mı Çıkacak? Onun için mi Bu Zamlar?" Sorusuna Yanıt

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisinde basın toplantısı düzenledi. Burada gündemdeki konulara ve ekonomiye ilişkin açıklamalarda bulunan Kuşoğlu, 2016 yılı denetimleri sonucunda düzenlediği 200'e yakın raporu TBMM Başkanlığına sunduğunu hatırlatarak, "Meclis Başkanlığından raporların gönderilmesi yönünde defalarca talepte bulundum. Gönderilmedi. Gerekçe olarak da Meclisin tatilde olması gösetirildi. Meclisin tatilde olması; Meclis çalışmalarının belli bir süre ertelenmesidir. Rapor dağıtımı Meclis çalışması değildir. Yaz dönemi boyunca onlarca evrak biz milletvekillerine dağıtılmıştır. Raporların dağıtılmaması vatandaşın bütçe hakkının engellenmesidir. Bu yanlışlığın bir an önce düzeltilmesini talep ediyorum." dedi.

Vergi zamlarının savaş ekonomisiyle ilgili olup olmadığına yönelik soruyu da yanıtlayan CHP Milletvekili, "Bu artışları kimse savaş ekonomisine yormasın. Bu yönetememenin sonucudur. Ve gerçek anlamda vergi değildir. Çünkü vergi adaletli alınır, belli prensiplere dayanır. Böyle bir zammın, vergi olarak nitelendirilmesi yanlıştır. Bu doğrudan doğruya zamdır. Halkın değerleriyle alay etmektir. Vatandaşın otomobil kullanmasını engellemektir." dedi.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

29 Eyl 2017 - 12:56 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler