Van Depreminde Ölen Öğretmenlerin İsimleri

Vanda meydana gelen depremde ölen öğretmenler memleketlerinde toprağa verildi.

Van'da meydana gelen depremde ölen öğretmenler memleketlerinde toprağa verildi. 30 öğretmen göçük altında can verdi. DepremVan Depreminde Ölen Öğretmenlerin İsimleri - Vanda Ercişte Depremde Ölen Öğretmenler Yiğit ailesini ise evde yakaladı. 3 yaşındaki çocuklarıyla birlikte...

Van'da meydana gelen depremde ölen öğretmenler memleketlerinde toprağa verildi. 30 öğretmen göçük altında can verdi. DepremVan Depreminde Ölen Öğretmenlerin İsimleri - Vanda Ercişte Depremde Ölen Öğretmenler Yiğit ailesini ise evde yakaladı. 3 yaşındaki çocuklarıyla birlikte öğretmen Nesrin ve eşi Mustafa Yiğit hayatını kaybetti.

Van depreminde hayatını kaybeden 25 yaşındaki Mustafa Yiğit öğretmen olan eşi 25 yaşındaki Nesrin Yiğit ve çocukları 3 yaşındaki Furkan Yiğit ile asker öğretmen olarak görev yapan 24 yaşındaki Onur Ateş bugün memleketleri Samsun’da toprağa verildi.

Van’da geçen pazar günü meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybeden Mustafa Yiğit eşi Nesrin Yiğit ve çocukları Furkan Yiğit’in cenazeleri dün akşam memleketleri Samsun’a getirildi. 2 yıldan bu yana Van’ın Erçiş İlçesi’nde sınıf öğretmeni olarak görev yapan Nesrin Yiğit ile bir marketin satış müdürü olarak görev yapan Mustafa Yiğit pazar günlerini evde geçirdikleri sırada meydana gelen depremde göçük altında kaldı. Uzun uğraşlar sonucunda Yiğit ailesinin cesetleri enkaz altıdan çıkarıldı. 4 yıllık evli olan çiftin cenaze töreni bugün memleketleri Samsun’da yapıldı. Törene İl Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç da katıldı. Büyük Camii’deki tören herkesi gözyaşlarına boğdu. 3 tabutun yanyana konulduğu cami avlusunda yakınlarının ağıtları yürekledi dağladı. Mustafa Yiğit’in annesi Emine ve babası Bilal Yiğit ile Nesrin Yiğit’in annesi Halit Karataş ve Zeynep Karataş çocuk ve torunlarının tabutlarına sarılarak gözyaşlarına boğulurken güçlükle sakinleştirilmeye çalışıldı. Mustafa Yiğit Nesrin Yiğit ve Furkan Yiğit’in cenazeleri öğleleyin kılınan cenaze namazı ardından merkeze bağlı Derecik Köyü Mezarlığı’nda yan yana toprağa verildi.

DUVAĞIYLA TOPRAĞA VERİLDİ
Van'ın Erciş İlçesi’nde meydana gelen depreme çeyizini döşediği evinde yakalanan öğretmen çiftten 28 yaşındaki Güldane Köse Erdal memleketi Adana’da duvağıyla toprağa verildi. Genç öğretmenin düğünü yerine cenaze törenine katılanlar gözyaşlarına boğuldu.
Erciş 75’nci Yıl Kız Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapan 30 yaşındaki Ümit Erdal ve Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi’nde görev yapan sınıf öğretmeni Güldane Köse Erdal geçen haziran ayında resmi nikah kıydırdı. Eş durumundan geçen eylül ayında Erciş Cumhuriyet İlköğretim Okulu’na tayin olan Güldane Köse Erdal 3 Kasım’da yapılacak düğünleri için hazırlıklarını yaptı. Tuttukları eve çeyizini yerleştirirken öğretmen eşiyle birlikte depreme yakalanan Güldane Köse Erdal’ın cenazesi Adana’ya eşi Ümit Erdal’ın cenazesi ise Aydın’a gönderildi.
Genç öğretmenin cenazesi Seyhan Uygulama Hastanesi morgundan alınarak Turgut Özal Bulvarı’ndaki baba evine ardından da Kabasakal Mezarlığı’na getirildi. Tabutun üstü Güldane Köse Erdal’ın takamadığı duvağıyla örtüldü.


Cenaze töreninde anne Fahriye Köse ve baba Bünyamin Köse ağıtlar yaktı. Güldane Köse Erdal’ın cenaze törenine katılan amcası Karaisalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Köse İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat öğretmen arkadaşları ile yakınları ve akrabaları gözyaşlarına hakim olamadı. Kılınan cenaze namazının ardından genç öğretmenin cenazesi duvağıyla birlikte toprağa verildi.

’HEM CENAZESİ HEM DÜĞÜNÜ OLDU’
Karaisalı ilçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Köse yeğeninin 3 yıllık öğretmen olduğunu geçen eylül ayında Erciş’e eş durumundan tayin edildiğini belirterek "Yuvalarını Erciş’te kurmak istediler. Eş durumundan atama için resmi nikahlarını düğünden önce yaptılar. Düğün için 3 Kasım 2011 tarihi belirlenmiş ve tüm hazırlıklar yapılmıştı. Çeyizini nişanlısıyla yerleştirirken depreme yakalanmışlar.. Düğünlerini yapamadık bu hem cenazesi hem düğünü oldu" dedi.



DÜZCE DEPREMİNDEN KURTULDU VAN’DA ÖLDÜ
12 Kasım 1999 yılında Düzce’de meydana gelen depremden yara almadan kurtulan 24 yaşındaki Muhammet Yurtoğlu öğretmenlik yaptığı Van’da depremde enkaz altında kalarak yaşamını yitirdi.
Akçakoca’nın Osmaniye Mahallesi’nde yaşayan Yurtoğlu ailesi Van’dan gelen haberle yıkıldı. Van’ın Çakırlı Köyü’nde bulunan ilköğretim okulunda asker öğretmen olarak görev yapan Muhammet Yurtoğlu’ndan haber alamayan babası Satılmış Yurtoğlu Van’a gitti. Satılmış Yurtoğlu enkazdan çıkarılarak morga konulan oğlunun cesedini teşhis etti. Düzce’de meydana gelen 12 Kasım 1999 depreminden ailesiyle birlikte yaralanmadan kurtulan Muhammet Yurtoğlu’nun Van’da meydana gelen depremde yaşamını yitirmesi büyük üzüntü yaratırken cenazesinin yarın memleketi Karabük’te toprağa verileceği belirtildi.


İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ ÇORUM’DA TOPRAĞA VERİLDİ


Depremde yaşamını yitiren ingilizce öğretmeni 24 yaşındaki Hasan Akbulut bugün memleketi Çorum’da toprağa verildi.
İngilizce öğretmeni Akbulut depremde kaldığı evin yıkılması sonucu enkaz altında kalarak yaşamını yitirdi. Ölüm haberi Çorum’daki ailesini yasa boğdu. Yakınları Alevi Kültür Merkezi’ne ait cenaze aracıyla Erciş’e giderek Hasan Akbulut’un cenazesini Çorum’a getirdi.
55 yaşındaki baba Yakup Akbulut "Depremi televizyondan duydum. Yavrumun cep telefonunu defalarca aradım ama yanıt alamadım. Çünkü çok ölen olduğu söyleniyordu. Daha sonra da vefat ettiğini duyunca Alevi Kültür Merkezi’ne ait cenaze aracıyla Erciş’e giderek oğlumu getirdim. Onu oradan çıkardık ve Çorum’a getirdik. Allah hiç kimseye böyle acı yaşatmasın" dedi.
Anne Güllü Akbulut ise ayakta durmakta güçlük çekti.
Cenaze bugün öğle namazından sonra Alevi Kültür Merkezi’nden alınarak gözyaşları arasında Ulu mezarlıkta toprağa verildi.


CENAZESİ MEMLEKETİ SAMSUN'DA TOPRAĞA VERİLDİ


Evde depreme yakalanan ve göçük altında hayatını kaybeden öğretmen Onur Ateş'in (24) cenazesi memleketi Samsun'da toprağa verildi.
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi sınıf öğretmenliği bölümünden geçen yıl mezun olduktan sonra kadrolu öğretmen olarak atandığı Van'ın Erciş ilçesi Karatavuk Köyü İlköğretim Okulu'nda görev yapan sınıf öğretmeni Onur Ateş geçtiğimiz Pazar günü yaşanan depremde meslektaşı Ramazan Özkan'la birlikte kaldıkları evin yıkılması sonucu göçük altında kaldı. Arkadaşının yaralı kurtarıldığı göçükte genç öğretmen Onur Ateş'in yaşamını yitirdiği belirlendi.
Bitlis'te görev yapan bir başka arkadaşı tarafından Ateş'in ailesine haber verilmesi sonrasında genç öğretmenin cenazesi yakınları tarafından memleketi Samsun'un Tekkeköy ilçesine getirildi. Büyüklü Mahallesi'ndeki baba ocağında helallik alınmasının ardından cenaze Büyüklü Merkez Camisi'ne götürüldü. Burada düzenlenen askeri törenin ardından kılınan cenaze namazı sonrasında Ateş'in cenazesi Büyüklü Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Bu arada Ateş'in öğretmenlik görevinin yanı sıra yedek subay olarak vatani görevini de yaptığı öğrenildi.


ÖĞRETMEN NİGAR GENÇEL TOKAT'TA TOPRAĞA VERİLDİ

Van'da meydana gelen depremde hayatını kaybeden 23 yaşındaki öğretmen Nigar Gençel Tokat'ta toprağa verildi.
Van'ın Erciş ilçesinde yaşadığı binanın yıkılması sonucu yaşamını yitiren genç öğretmen Gençel'in cenazesi Güryıldız Beldesi Belediyesi'ne ait cenaze aracıyla ailesinin yaşadığı beldeye getirildi.
Öğretmen Gençel'in cenazesi Medrese Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından belde mezarlığında toprağa verilirken genç öğretmenin tabutuna duvak konulduğu görüldü.
Erciş Çelebibağı Karakoyunlu İlköğretim Okulu'na 52 gün önce atanan rehber öğretmen Nigar Gençel'in 2 kardeşinin olduğu babasının ise inşaatlarda çalıştığı öğrenildi.
Bu arada acılı baba Rahim Gençel gazetecilere yaptığı açıklamada kızının öldüğünü Van'dan gelen bir telefondan öğrendiklerini ifade etti.
Belediyeye ait cenaze aracıyla yola çıktıklarını belirten Gençel “Erciş'te durum çok kötü. Üçte ikisi yıkık durumda. Ambulanslardan geçilmiyor. Kızım görev yerine 52 gün önce atandı. Kız kardeşimin oğlu Yalçın'da oradaydı. O ikinci katta kızım ise 4. katta oturuyordu. Yalçın dışarda olduğu için kurtuldu” diye konuştu.
Bu arada Gençel'in yakınları çekim yapan basın mensuplarına tepki gösterdi.


"O BENİM TEK ERKEK ÇOCUĞUMDU"



Van'ın Erciş ilçesinde öğretmenlik yaparken depremde yaşamını yitiren İrfan Ataseven (25) Karaman'ın Sarıveliler ilçesi Göktepe beldesinde toprağa verildi. Van'a varmadan oğlunun Erciş ilçesindeki evinden sağ kurtarıldığını öğrendiğini fakat ilçeye vardığında kendisine acı haberin iletildiğini ifade eden Ataseven şunları kaydetti:
“Oğlum hastanede hayatını kaybetmiş. Evde 3 kişi kalıyorlarmış. 2 arkadaşı kurtarılmış. Oğlum geçen yıl sözleşmeli olarak Van'ın Erciş ilçesi Çelebibağ köyü Sıtkı Kırım İlköğretim Okulu'nda öğretmenliğe başladı. 2011 Şubat ayında ataması yapıldı. Tayini de köyümüze 15 kilometre uzaklıktaki Civler köyüne çıktı. Fakat kendisi öğrencilerini bırakmamak için görev yerinde kalmayı tercih etti. O benim tek erkek çocuğumdu. 2 tane kızım var. Bu acıya nasıl dayanacağım bilmiyorum.”


ZEHRA ÖĞRETMEN GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI



Van depreminde eşiyle birlikte otomobillerinin üzerine çöken binanın enkazının atında kalarak yaşamını yitiren sınıf öğretmeni 22 yaşındaki Zehra Kaya Şelale Antalya’nın Manavgat İlçesi’nde gözyaşları arasında toprağa verildi.
İlk görev yeri Van’ın Erciş İlçesi olan Zehra Kaya Şelale 3 ay önce üniversiteden arkadaşı olan ve aynı okulda görev yapan sınıf öğretmeni Mehmet Şelale ile evlendi. Celal Bayar Üniversitesi Manisa Demirci Eğitim Fakültesi’nde tanıştığı eşiyle aynı okulda görev yapmak için 3 ay önce resmi nikah kıydıran Zehra öğretmen için 12 Kasım’da Manavgat’ta birkaç gün sonra da eşinin memleketi Ordu’da düğün yapılacaktı. Düğün hazırlıkları yapan Şelale çiftinin hayalleri 23 Ekim’de Türkiye’yi yasa boğan Richter ölçeğine göre 7.2 büyüklüğündeki depremde son buldu. Deprem sırasında Zehra ve Mehmet Şelale çiftinin içinde bulunduğu otomobilleri çöken bina enkazının altında kaldı. Zehra Şelale olay yerinde yaşamını yitirirken ağır yaralanan eşi ise Van Devlet Hastanesi’de tedaviye alındı. Düğün hazırlıkları yapan Zehra Şelale’nin ailesi kızlarının cenazesini dün akşam Erciş’ten alarak Antalya’nın Manavgat İlçesi’ne getirdi.
Namazın ardından Zehra öğretmenin cenazesi Manavgat Bayır Mezarlığı’nda toprağa verildi.


AİLESİNE EVLENME İSTEDİĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

Van’da meydana gelen depremde Erçiş İlçesi’ndeki evinin çökmesi sonucu enkaz altında kalarak yaşamını yitiren 26 yaşındaki sınıf öğretmeni Mustafa Özden memleketi Konya’nın Akören İlçesi’nde toprağa verildi.
Erçiş İlçesi’ndeki Kocapınar İlköğretim Okulu’nda görev yapan sınıf öğretmeni Mustafa Özden 3 yıl önce Muş’ta sözleşmeli öğretmen olarak göreve başladı. Özden son yapılan atamalarda ise kadroya geçip yeni görev yeri olan Van’ın Erçiş İlçesi’ne atandı. Özden kadrolu öğretmen olunca Konya’daki ailesine görücü usulü ile evlenmek istediğini söyledi. Ailesi de bunun üzerine hazırlık yapmaya başladı. Bu sırada Özden’in acı haberi ailesine ulaştı.

Mustafa Özden’in cenazesi bugün ilk olarak ambulansla Akörün İlçesi’ndeki baba evine götürüldü. Annesi 55 yaşındaki Dudu Özden babası 58 yaşındaki Adnan Özden oğullarının cenazesine sarılarak veda etti. Daha sonra Hacılar Camisi’ne getirilen Özden’in cenazesi kılanan namazın ardından yaklaşık bin kişi tarafından ilçe mezarlığında toprağa verildi.

25 Eki 2011 - 20:03 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler