PTT 55 bin personel alım şartları Resmi Gazete'de yayımlandı

PTT 55 bin personel alım ilanlarıyla ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Türkiye’nin köklü kurumsal kamu firmalarında biri olan PTT 2019 yılı içerisinde eksik personel ihtiyacını gidermek üzere personel alımı gerçekleştirecek olup kurumun 2023 yılına kadar 55 bin kişilik alım yapması planlanıyor. Bu bağlamda PTT personel alım şartları belli oldu. Yayımlanan resmi gazete ile PTT personel alımına ilişkin başvuru şartları, istenen belgeler, personelin hak ve sorumlulukları gibi bilgiler duyuruldu. Şimdi ise vatandaşlar 2019 yılı içerisinde yapılması beklenen alımların başlayacağı tarihi dört gözle bekliyor. Peki PTT personel alımı başvuru ve başvuru şartları neler?

PTT 55 bin personel alım şartları Resmi Gazete'de yayımlandı
PTT 55 bin personel alım şartları Resmi Gazete'de yayımlandı
Haber albümü için resme tıklayın

PTT KPSS şartsız mülakatla çeşitli kadrolarda 55 bin personel alımı yapacağını duyurdu.Başvuru koşulları ve mülakat şartları hakkında detaylı bilgi haberimizdedir. 2019 PTT personel alımı ne zaman başlayacak? Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi ( PTT ) 2023 yılına kadar boş olan 55 bin kişilik kadroyu duyuracağını açıklamıştı. Yayımlanan Resmi Gazete'de ise herkesin merakla beklediği personel başvuru şartlarını, gerekli belgeleri ve özel başvuru şartlarını tüm adaylara duyurdu. Peki Peki, PTT personel alımı ne zaman? PTT personel alımı başvuru şartları neler? PTT'nin personel alımı ilanları hakkında ardı ardına gelen açıklamalardan ilki PTT çalışanlarının sendikası olan Birlik Haber Sen tarafından yapıldı.

PTT PERSONEL ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi ( PTT ) 2023 yılına kadar 55 bin sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Her yıl kademeli olarak boş kadroları dolduracağını ilan eden PTT şu ana kadar her hangi bir duyuruda bulunmadı. Fakat 2019 yılı içerisinde yapılacak alımla işaret eden kurumun Aralık ayı içerisinde beklenen alım tarihini açıklaması bekleniyor.

PTT İLANI NEREDE YAYIMLANACAK?

Personel alımı, Resmî Gazete'de, Cumhurbaşkanlığınca belirlenen kurumun ve PTT'nin resmi internet sayfalarında sınav tarihinden en az bir ay önce duyurulur. Söz konusu ilanın içeriği, Adaylarda aranacak şartlar, Pozisyonların yerleri ve sayısı, Başvuru zamanı, yeri ve şekli, İstenilecek belgeler, KPSS'den alınması gereken asgari puan, Sınav konuları, sınav tarihi ve yeri,Sınavın şartlarına ilişkin diğer hususlar, yer alır.

PTT PERSONEL ALIMI ÖZEL ŞARTLAR

Resmi Gazete'de yayınlanan PTT personel alımı özel şartları şu şekilde açıklandı:

- İşe alınacaklarda aranılan genel şartların yanında öğrenim durumu ve yabancı dil, deneyim, ikamet şartı, boy ve kilo gibi fiziksel özellikler Yönetmeliğe ekli (I) sayılı cetvel ile gösterilmiştir.

PTT PERSONEL ALIMI BAŞVURUDA İSTENECEK BELGELER

Ataması yapılacak personelden istenen belgeler şu şekilde:

a) Nüfus cüzdanı fotokopisi,

b) Öğrenim durumunu gösterir belge,

c) Adli sicil kaydının bulunmadığına dair belge,

ç) Askerlikle ilişiği olmadığına dair belge,

d) İş isteme beyannamesi,

e) Mal bildirim beyannamesi,

f) Atanacağı pozisyonda çalışmasında sakınca olmadığına ilişkin sağlık kurulu raporu,

g) Başka kurum veya kuruluşa karşı mecburi hizmetle yükümlü bulunmadığına dair yazılı beyan,

ğ) Son altı ay içerisinde çekilmiş vesikalık fotoğraf,

h) Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması formu,

ı) Sınav ilanında istenecek diğer belgeler,

i) Deneyimli personel alımı kapsamında istihdam edilen personelin özgeçmişin de beyan ettiği iş tecrübelerine ilişkin çalışma belgeleri.

PTT PERSONEL ALIMI ŞARTLARI

İşe alınacaklarda aranılacak genel şartlar şunlardır:

a) 29/5/2009 tarihli ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi kapsamında yer alanlar ile PTT'nin yurtdışındaki işyerlerinde istihdam edilecekler hariç olmak üzere Türk vatandaşı olmak.

b) On sekiz yaşını tamamlamış ve giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz altı yaşından gün almamış olmak.

c) Kamu haklarından yasaklı bulunmamak.

ç) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, görevi kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık, fuhuş, cinsel saldırıda bulunma, çocukların cinsel istismarı, zorla fuhuşa sevk etme, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, cinsel saldırı, cinsel taciz, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, tefecilik suçlarından mahkûm olmamak.

d) Uyuşturucu madde bağımlısı olmamak, işe alınmadan önce kullandığı tespit edilmiş ise işe başvuru yaptığı tarih itibarıyla tedavisinin tamamlanmış olduğunu belgelendirmiş olmak.

e) Askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş olmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya erteletmiş olmak.

f) Engelli personel çalıştırılmasına ilişkin mevzuat hükümleri saklı kalmak kaydıyla, yurtiçinde ve yurtdışında devamlı görev yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.

g) Başka kurum ve kuruluşlara karşı mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmamak.

ğ) Atanacağı pozisyon için Yönetim Kurulu tarafından belirlenen öğrenim şartını haiz olmak.

h) Herhangi bir sosyal güvenlik kurum veya kuruluşundan emekli olmamak.

ı) Daha önce çalıştıkları kamu kurum veya kuruluşlarından disiplin cezası ile işten çıkarılmış olmamak.

i) Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucunda sakınca bulunmamış olmak.

j) KPSS'den Yönetim Kurulunca belirlenen asgari puanı almış olmak.

(2) PTT'de iş gücü hizmet alımı suretiyle görev yapan yüklenici firma elemanlarının PTT'nin açıktan personel alımı yoluyla yapılacak sınavlarına girmek istemeleri halinde, duyurunun yapıldığı tarih itibarıyla yüklenici firma değişimi hariç duyuruda belirtilen süre kadar aralıksız olarak görev yapıyor olmaları kaydıyla bu maddenin birinci fıkrasının (b) bendinde belirtilen otuz altı yaşından gün almamış olmak hükmü kırk bir yaşından gün almamış olmak olarak uygulanır

PTT PERSONEL ALIM METNİ İÇİN TIKLAYINIZ

13 Ara 2019 - 08:07 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

06

Kpssli - Dört değil 10 gözle bekliyoruz hadi hayirlsii

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Aralık 08:07
05

Kpssli - Dört değil 10 gözle bekliyoruz hadi hayirlsii

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Aralık 08:07
04

Resul bulut - Gençlerimiz işsiz kalmamalı Adalet ve liyakat esaslarına göre alım yapılmalı.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Aralık 08:07
03

james - kpss girmedim ama çalışanlarinizin yarisini cebimden cikaririm. Napicaz şimdi? Basvuramiyorum degilmi. Tebrikler

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Aralık 08:07
02

Okeanos boreas - Gidin 3 binlik dedektör alın dağlarda ufak sikkeler arayın daha iyi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Aralık 08:07


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler