Nitelikli Çevre Mühendisleri Yeşil Gelecek Bildirisi

Nitelikli Çevre Mühendisleri Grubu, 23/05/2018 tarihinde Adana’da kurulan ve TMMOB Çevre Mühendisleri Odası’na bağlı bir mesleki oluşumdur.

Nitelikli Çevre Mühendisleri Yeşil Gelecek Bildirisi
Nitelikli Çevre Mühendisleri Yeşil Gelecek Bildirisi
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Nitelikli Çevre Mühendisleri Grubu, 23/05/2018 tarihinde Adana’da kurulan ve TMMOB Çevre Mühendisleri Odası’na bağlı bir mesleki oluşumdur.

Değerli Meslektaşlar,

Mesleğini seven, idealist ve ne yapmak istediğini bilen çevre mühendisleri olarak çıktığımız yolda, adına Nitelikli Çevre Mühendisleri dediğimiz ve yeşil bir gelecek hayaliyle başlattığımız bu oluşumu odamızın kuruluşunun 26. yıldönümünde hayata geçirdik.

Her çevre mühendisi gibi bizim de mesleki kaygılarımız olmakla birlikte bu kaygıları bertaraf etmeye yönelik çözümlerimiz de mevcuttur. Bu konudaki en büyük hedefimiz; ÇMO’nun çağdaş, üretken, yenilikçi bir anlayışla çevre ve insan sağlığını korumayı temel amaç edinerek sorunlara akademik ve teknik açıdan en uygun çözümler bulan nitelikli bir kurum olmasını sağlamaktır.

Bundan dolayıdır ki; gelecek umutlarımızın yeşermesi adına mesleğimize gereken niteliği kazandırmak, meslek onuru ve meslektaş haklarını her şartta savunmak amacıyla TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Adana Şube Yönetim Kurulu’na talibiz.

Yönetmeye talip olduğumuz ÇMO Adana Şube Yönetim Kurulunda görev yapan meslektaşlarımızın yaptıkları ve yapamadıkları çalışmaların takibinde, verdikleri emeklerin farkındayız. Kendilerine teşekkürlerimizi sunar, bayrağı devraldıktan sonra da tecrübelerinden faydalanmayı temenni ederiz.

Değerli Meslektaşlar,

Mesleğimize katkı sunmak adına gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz projelerimizi süreç içerisinde ayrıntılarıyla ele alacağız. Projelerimiz; mesleğimizi ileriye götürecek konularda, alanlarında tecrübeli ve başarılı arkadaşlarımızın gayretleriyle, tüm meslektaşlarımızın faydalanabileceği şekilde, ülkemizin gerçekleri gözetilerek hazırlanmış ve sağlam temeller üzerine dayandırılmıştır.

Nitelikli Çevre Mühendisleri Grubu

olarak; vereceğiniz kıymetli desteklerle görevi devraldığımız andan itibaren etik değerlerden asla taviz vermeyeceğimize, odamıza karşı oluşan ön yargıları kıracağımıza, her meslektaşımıza ayrım gözetmeksizin değer vereceğimize ve aktif, birleştirici, şeffaf bir anlayışla odamızı yöneteceğimize söz veririz.

1) Meslektaşların odaya olan bağlılıkları arttırılacak.

2) Üniversitelerin her daim görüşleri ve destekleri alınacak.

3) Meslektaş yararına eğitimler yapılacak.

4) Komisyonlar kurulacak.

5) İş bulma zorlukları asgari seviyeye indirilmeye çalışılacak.

6) Bütçe yönetimi ile ilgili çalışmalar yapılacak.

7) Sanayiciler ile meslektaşlarımızı bir araya getirecek etkinlikler gerçekleştirilecek.

8) Seminer ve sempozyumlar düzenlenecek.

9) Kamu kurum ve kuruluşları ile doğru iletişim sağlanacak.

10) Basın ve medya organları ile program ve röportajlar yapılacak.

11) Danışman firmalar ile ilişkilerde samimiyet ve süreklilik olacak.

12) Meslektaş ve öğrenciler için etkinlikler düzenlenecek.

13) Adana’da Çevre Fuarı yapılması sağlanacak.

14) Teknik geziler düzenlenecek.

15) Yıllık staj planlamaları yapılacak.

16) Odamızın Adana Kent Konseyi’ne üyeliği sağlanacak.

17) Çalıştaylar düzenlenecek.

18) Meslekte onur yılı törenleri düzenlenecek.

19) Mezun buluşma organizasyonları düzenlenecek.

20) Düzenli olarak genel üye toplantıları tertip edilecek.

21) Sosyal kulüpler kurulacak.

22) Özel sektördeki kuruluşlar ile indirim protokolleri yapılacak.

23) Mesleki söyleşiler düzenlenecek.

Bildirinin PDF formatına ulaşmak için tıklayınız

11 Ara 2019 - 08:04 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler