Muş Öğretmenler Derneği'nden iftar yemeği

Öğretmenler Derneği, Okul Evde Devam Ediyor Projesi kapsamında, öğrencilere ve ailelerine iftar yemeği verdi.

Öğretmenler Derneği, Okul Evde Devam Ediyor Projesi kapsamında, öğrencilere ve ailelerine iftar yemeği verdi. Muş Valiliği koordinasyonunda Muş Öğretmenler Derneği tarafından yürütülmekte olan ve Kalkınma Bakanlığı tarafından SODES kapsamında finanse edilmekte olan Okul Evde Devam...
Öğretmenler Derneği, Okul Evde Devam Ediyor Projesi kapsamında, öğrencilere ve ailelerine iftar yemeği verdi.

Muş Valiliği koordinasyonunda Muş Öğretmenler Derneği tarafından yürütülmekte olan ve Kalkınma Bakanlığı tarafından SODES kapsamında finanse edilmekte olan Okul Evde Devam Ediyor adlı proje ile aile ziyareti yapılan öğrenci ve aileleri iftarda bir araya getirildi. Öğretmenler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Asi, “İlimizde genel olarak okuyamayan öğrencilerin dağılımına baktığımızda bu yoğunluğun genelde varoş dediğimiz kenar mahallelerde yoğunlaştığını görmekteyiz. Yine buna paralel olarak, işsizlik, çocuk sayısının çok olması gibi nedenlerle veli çocuğuyla yeteri kadar ilgilenememekte, okula gelip durumu bizzat müşahede edememe gibi bir durumla karşı karşıya gelinmektedir. Öğretmen, öğrenci ve veli üçgeninin öğrenci için ne kadar önemli olduğu düşünüldüğünde velisi tarafından takip edilmeyen öğrencinin bu yönüyle performansı düşecek, kendini yalnız hissedecek ve buna bağlı bazı sıkıntılardan dolayı iyi bir eğitim alamayabilecektir. Bu yönüyle bu güzel çalışmanın temelinde ve hayata geçirilmesinde en önemli görev öğretmenlere düşecektir. Öğretmenlerimiz eğitim öğretim yılı başlangıcından itibaren, bu hassasiyetle duruma eğilerek öğrencileri tanıma süreciyle beraber artık ev ziyaretlerini başlatmıştır. Yapılan ev ziyaretlerinde özellikle kenar mahallelerde oturan, eğitim bilinci konusunda sıkıntı yaşayan, farklı düşüncede olabilecek veliler, gezildi. Ev ziyaretlerini yapan öğretmen durumu yerinde görerek, veliyle tanıştı, varsa sıkıntıların çözümü adına çalışmalar yapılmaktadır." dedi.

        50 GÖNÜLLÜ ÖĞRETMEN ÖĞRENCİLERİN EVLERİNİ ZİYARET EDİYOR

        Bu proje ile 50 gönüllü öğretmenin öğrencilerin evlerini ziyaret ettiğini anlatan Asi, sözlerine şöyle devam etti: "Ziyaretlerle velilerin her konuda bilinçlendirilmesi sağlanarak, öğrencinin yaşadığı sosyal ve fiziki ortam yerinde görülerek varsa buna bağlı sorunların çözümüne çalışıldı. Öğrencisinin yaşadığı evi bizzat gören öğretmen sıkıntıların kaynağını bizzat yerinde görerek ve bunların çözümü adına çalışmıştır."

        Öğretmenler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Asi, proje kapsamında kendilerine her konuda desteklerini esirgemeyen Muş Valisi Ali Çınar, Vali Yardımcısı Hüseyin Göktürk ve Proje Ofisi çalışanlarına teşekkür etti.

        Öğrenci velileri, çocuklarıyla ilgilenmelerinin yanında aile eğitimine de önem verdikleri için Muş Öğretmenler Derneği’ne müteşekkir olduklarını ifade etti.

07 Ağu 2012 - 21:02 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler