Milletvekilleri Adalet Bakanlığı sınavında başarısız oldu

Milletvekillerinin girdiği ve kamuoyunda tartışmalara neden olan arabuluculuk sınavı sonuçları açıklanır sınava giren bazı milletvekillerinin sınavı geçemediği iddia edildi.

Kamuoyunda tartışmalara neden olan arabulucuk sınavıyla ilgili önemli bir iddia gündeme geldi.

Adalet Bakanlığı tarafından 24 Kasım'da düzenlenen arabuluculuk sınavına 27 bin 537 kişi katılırken sınava girmesi tartışmaya neden olan bazı milletvekillerinin ise sınavı geçemediği iddia edildi.

91 ve üstünde puan alan 6 bin 271 adayın kazandığı arabuluculuk sınavına çok sayıda akademisyen, yargı mensubu ve siyasetçi katılmasının ardından medyaya yansıyan bilgiye göre arabuluculuk sınavına giren eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın sınavdan 72 alarak başarısız oduğu iddia edildi.

Adalet Bakanı’nın talimatıyla sınav sonuçları açıklanan sınavdan eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın sınavdan 72 puan aldığı iddia edilmesi sonrasında Bozdağ’ın puanının yanında ise “başarısız” ibaresi yer aldığı öğrenildi.

Konuya ilişkin Bozdağ’ın danışmanı Bilal Çetin ise, “Bekir Bey arabulucu sınavına kesinlikle girmedi” dediği ancak sınav sonuç belgesinin medyaya yansıması sonrasında ise Çetin'e ulaşılamadığı belirtildi.

Sınavda başarısız olan diğer isim de Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanlığı’nın bağlı bulunduğu Hukuk İşleri Genel Müdürü Hakan Öztatar olduğu ve 88 puanla başarısız sayıldığı öğrenildi.

Sınavda 9 bin 557’nci olan Öztatar’ın, kişisel veri sayılan TC kimlik numarasının çalındığını iddia ederek bilgileri bulup paylaşanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağı belirtildi.

Haftalardır sınav sorularının önceden iktidara yakın isimlere dağıtıldığı iddia ediliyordu.

CEMİL ÇİÇEK'TEN SINAV YALANLAMASI

Öte yandan sosyal medyada eski Adalet Bakanı Cemil Çiçek’in 100 tam puan alarak birinci olduğu iddia edilirken ancak Çiçek sınava girmediğini açıkladı.

VEKİLLER DE BARAJI GEÇEMEDİ

Adalet Bakanlığı’nın açıkladığı 2019 yılı arabuluculuk sınav sonuçlarına göre, sınava giren AKP’li milletvekilleri baraj puanı olan 91’e ulaşamayarak ilk 5 bine giremedi.

AKP’de en yüksek puanı 90 ile Kırıkkale milletvekili Ramazan Can’ın aldığı öğrenildi. Can, 90 puan almasına karşın 1 puanla 5 bin kişinin arasına giremedi.

Sınava giren AKP’li milletvekilleri arasında Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz da yer aldı.

Sınavda 74 puan aldığı ileri sürülen Yavuz’un durumuyla ilgili sosyal medyadaki esprili paylaşımlar, parti kulislerinde de vekiller arasında da en çok konuşulan konuların başında yer aldı.

ALİ İHSAN YAVUZ'UN SINAVI GEÇEMEMESİ ESPRİ KONUSU OLDU

Arabuluculuk sınavına giren milletvekilleri sınav sonucunun açıklanmasıyla birbirlerine “Ali İhsan Yavuz’un 74 puanla sınavdan kaldığı ifade ediliyor. Eğer doğruysa bu sınav iptal olur. ‘Hiçbir şey olmasa bile kesinlikle bir şeyler oldu’ der, bu sınavı yeniletir bu adam” şeklinde espri yaptı.

BAKANLIK TOPU ÜNİVERSİTEYE ATTI

Adalet Bakanlığı Sözcüsü ve Strateji Geliştirme Başkanı Ertuğrul Çekin, arabuluculuk sınavında usulsüzlük yapıldığı iddiaları için “Bakanlığımızın bu süreçlerde bir rolü bulunmamaktadır” dedi.

Arabuluculuk sınavının Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi tarafından yapıldığını anımsatan ve söz konusu iddialar üzerinden açıklama yapan Adalet Bakanlığı Sözcüsü Çetin, şu ifadeleri kullandı:

“Eğitimler, bünyesinde hukuk fakültesi bulunan bazı üniversiteler ve Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir. Sınav sorularının hazırlanması ve yürütülmesi, ilgili üniversite tarafından gerçekleştirilmiş olup Bakanlığımızın bu süreçlerde bir rolü bulunmamaktadır” dedi. Çekin ayrıca şiddete maruz kalan kadınlarla ilgili tedbir kararlarını hızla alacak ihtisas mahkemeleri kurulacağını da açıkladı. Ordu’da üniversite öğrencisi Ceren Özdemir’in açık cezaevinden firar eden bir hükümlü tarafından öldürüldüğüne işaret eden Çekin, “Ordu Cumhuriyet Başsavcılığınca hükümlünün açık ceza infaz kurumuna ayrılması ve açık ceza infaz kurumundan firar etmesi konusunda idari soruşturma başlatılmıştır” 

11 Ara 2019 - 08:37 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler