"Mezarlıklarda gönül rahatlığıyla ziyaret edilebilecek ortam hazırladık"

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Yaşar Çelik vatandaşların mezarlıklara gönül rahatlığı ile ziyarete gelebilecekleri bir ortam hazırladıklarını belirtti.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Yaşar Çelik vatandaşların mezarlıklara gönül rahatlığı ile ziyarete gelebilecekleri bir ortam hazırladıklarını belirtti.         Yıl içerisinde Asri ve Yeşilkent mezarlıklarına aylık...
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Yaşar Çelik vatandaşların mezarlıklara gönül rahatlığı ile ziyarete gelebilecekleri bir ortam hazırladıklarını belirtti.

        Yıl içerisinde Asri ve Yeşilkent mezarlıklarına aylık 45-50 bin ziyaretçi geldiğini, Ramazan ayı ile bayramda bu sayının ortalama 400 bin dolayına ulaştığını ifade eden Çelik, “Ziyaretçilerin yakınlarının mezarlarına daha rahat ulaşabilmeleri için iki tane Asri Mezarlık’ta bir tane de Yeşilkent Mezarlığı’nda olmak üzere üç tane mezarlık bilgi sistemi yerleştirdik. İnsanlar bu sistem ile yakınlarına daha kolay ulaşabiliyor. 60–70 yıllık mezarları bulabiliyorlar. Yollar ve caddelere uyguladığımız levhalar vatandaşları yönlendirerek büyük kolaylık sağlıyor. Ayrıca personellerimiz gelen insanlara her konuda yardımcı oluyorlar.” değerlendirmesini yaptı. Mezarlıkta sahte imamlar tarafından okunan Kuran–ı Kerim’e kesinlikle izin vermediklerini ve isteyen vatandaşlara kendi bünyelerinden imam tahsis ettiklerini aktaran Yaşar Çelik, bu konuda vatandaşların da uyanık olmaları gerektiğini belirtti.

        65 YILDA 200 BİN DEFİN YAPILDI, YER SIKINTIMIZ YOK

        Çelik, 1937 yılında kurulan Gaziantep Asri Mezarlığı’nda bugüne kadar 200 bin defin yapıldığını belirterek, “Günlük 15 civarında defin yapıyoruz. Yer konusunda bir sıkıntımız yok.” dedi. Asri Mezarlık’ta 32 bin aile mezarlığının yanı sıra Askeri Şehitlik, Mücahitler Şehitliği, Belediye Şehitliği, Hıristiyan ve Ermeni Mezarlığı’nın bulunduğunu ifade eden Çelik, “Burada yer sıkıntısı yaşamamak için Yeşilkent Mezarlığı’nı devreye soktuk. Orada 30 bin civarında mezarımız var. Asri mezarlığımızın yeri bir milyon 700 bin dönüm, Yeşilkent ise 500 bin dönüm bir alana sahip. Onun için yer konusunda her hangi bir sıkıntı yaşamıyoruz.” diye konuştu.

        Mezarlığın güvenli bir ortam olması için önemli tedbirler aldıklarını, bunun için güvenlik personeli sayısını artırdıklarını dile getiren Çelik, tinerci diye tabir edilen insanların mezarlık içine girişlerine izin vermediklerini söyledi.

08 Ağu 2012 - 18:09 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler