Malatya’daki patlamanın kaynağı belirlenemedi (2)

Malatya’da korkuya neden olan şiddetli patlamanın nedeni belirlenemedi.

Malatya’da korkuya neden olan şiddetli patlamanın nedeni belirlenemedi. Malatya’da saat 10.40 sıralarında şiddetli patlama gerçekleşti. Patlama sesi kent merkeziyle birlikte Yeşilyurt, Doğanşehir, Akçadağ, Hekimhan ve Adıyaman’ın Çelikhan ilçelerinde de duyuldu. Hafif şiddetli...
Malatya’da korkuya neden olan şiddetli patlamanın nedeni belirlenemedi.

Malatya’da saat 10.40 sıralarında şiddetli patlama gerçekleşti. Patlama sesi kent merkeziyle birlikte Yeşilyurt, Doğanşehir, Akçadağ, Hekimhan ve Adıyaman’ın Çelikhan ilçelerinde de duyuldu. Hafif şiddetli sarsıntıya da neden olan patlama sonrası vatandaşlar korkuyla kendilerini dışarıya attı. 80 kilometrekarelik alan içinde hissedilen patlamanın kaynağı belirlenemedi. Patlamayla ilgili 112 acil servis, polis ve itfaiye ekiplerine herhangi bir ihbar gelmedi.

    Patlama sesinin daha çok Malatya Havaalanı’nın yakınında bulunan Akçadağ ve Doğanşehir ilçelerinde daha şiddetli duyulması üzerine ‘patlamanın havalimanından kalkan uçaklardan birinin ses hızını aşmasıyla gerçekleşmiş olabileceği’ değerlendirmesi yapıldı. Bununla birlikte gürültünün Malatya-Çelikhan-Adıyaman kara yolunda yol yapım çalışması sırasında kaya parçalama işlemi için dinamit patlatılması nedeniyle ortaya çıktığı ortaya atıldı. Ancak Karayolları Bölge Müdürlüğü böyle bir çalışmanın olmadığını açıkladı.

        Doğanşehir ilçesine bağlı Suçatı Köyü Muhtarı Sabri Koca, patlama sesiyle birlikte konutlarda kısa süreli şiddetli bir sarsıntı olduğunu belirtti. Koca, “Çok korktuk, patlama sesi çok şiddetliydi. Sesle birlikte havada uçak sesi de duyduk, ancak bir şey göremedik." dedi.

    Güvenlik güçleri, il genelinde patlamanın nedenini saptamak için çalışma başlattı. Yapılan incelemelerde halen bir sonuca varılamadı. Bölgede bulunan köylerde yaşayan insanların birçoğu aynı sesi duyduklarını, ancak sesin kaynağını bilmediklerini kaydetti.

        Malatya İtfaiye Müdürü Hanifi Acar da kendilerine patlama ihbarı gelmediğini, konu ile ilgili bilgilerinin bulunmadığını ifade etti.

08 Ağu 2012 - 16:19 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler