İsrail ilk kez Gazze den İthalat Yapacak

İsrail 2007'den bu yana ilk kez Gazze Şeridi'nden zirai ürün ithal edileceğini belirtti.

İsrail'in 8 yıl aradan sonra ilk kez Gazze Şeridi'nden tarımsal ürün ithal edeceği bildirildi.

 İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, yaptığı yazılı açıklamada, İbrani takvimine göre tarımsal faaliyetlerin yasaklandığı 7 yılda bir girilen "Sebt Yılı"nın gelmesi nedeniyle, halkın ihtiyaçlarının karşılanması için 2007'den bu yana ilk kez Gazze Şeridi'nden zirai ürün ithal edileceğini belirtti.

 Gazze Şeridi'nden ithal edilecek ürünlerin gelecek hafta İsrail pazarında yerini alacağını aktaran ve dindar Yahudilerin şu anda Batı Şeria ve Ürdün'den ithal edilen ürünleri tükettiğini ifade eden Adraee, ayrıca ilk etapta domates, kabak ve patlıcan ithal edileceğini, ilerleyen dönemde ise ürün çeşitleri artırılarak ithalatın bin ile bin 500 tona ulaşacağını kaydetti.

 İsrail radyosundan yapılan açıklamada, İbrani takvimine göre bu senenin, "serbest bırakma" anlamına gelen "Sebt Yılı"na denk geldiği duyurulmuştu.

 Yahudilik inancına göre Sebt Yılı, Tevrat'ta İsrail için emredilen 7 yıllık tarım döngüsünün yedincisi anlamına geliyor. Bu süreçte sürme, dikme, budama ve ekin biçme dahil olmak üzere tüm tarımsal faaliyetler Tevrat'a göre yasak.

05 Mar 2015 - 20:04 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler