Hocalı Katliamı Protesto Ediliyor...

Nevşehir Öğrenci ve Gençlik Derneği Başkanı Yrd.

 

Nevşehir Öğrenci ve Gençlik Derneği Başkanı Yrd. Doç.Dr. Özden Taşğın, Ermeniler tarafından 26 Şubat 1992 tarihinde Hocalı halkına yapılanların bir soykırım olduğunu söyledi. 

 

Taşğın yaptığı açıklamada, Azerbaycan'ın Yukarı Karabağ...

 

Nevşehir Öğrenci ve Gençlik Derneği Başkanı Yrd. Doç.Dr. Özden Taşğın, Ermeniler tarafından 26 Şubat 1992 tarihinde Hocalı halkına yapılanların bir soykırım olduğunu söyledi. 

 

Taşğın yaptığı açıklamada, Azerbaycan'ın Yukarı Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında 26 Şubat 1992 yılında Ermenistan ordusunun sivil, kadın, çocuk, yaşlı ayırımı yapmadan 613 kişiyi en ağır işkenceler uygulayarak soykırıma tabi tuttuğunu kaydetti. 

 

Taşğın, 'Hocalı'da Türk soydaşlarımız yakılmış, birçoğunun kafa derileri yüzülmüş, gözleri oyulmuş, kulakları, burunları ve kafaları ile vücutlarının çeşitli uzuvları kesilmiştir. Aynı vahşetten hamile kadınlar ve çocuklar bile nasibini almıştır. Ermeniler tarafından Hocalı'da gerçekleştirilen bu vahşet, tam manası ile bir soykırımdır. Bu vesile ile Türk Milletini Hocalı Soykırımının yıl dönümü münasebeti ile birliğe ve dirliğe davet ediyorum. Bu olay zihinlerde yaşatılmalıdır. Hayatını kaybeden tüm soydaşlarımıza ve zulme uğrayan tüm mazlum milletlere Allah'tan sabır ve rahmet diliyorum" dedi. 

sabah

26 Şub 2013 - 09:33 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler