Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Faturaları Erteleme Yetkisi Verildi

Koronavirüs ile mücadele kapsamında devlet önlemler almaya ve ciddi çalışmalar sergilemeye devam ediyor. Dün Türkiye Büyük Millet Meclisi ( TBMM )'de...

Koronavirüs ile mücadele kapsamında devlet önlemler almaya ve ciddi çalışmalar sergilemeye devam ediyor. Dün Türkiye Büyük Millet Meclisi ( TBMM )'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a fatura erteleme yetkisi verildi. Peki Başkan Erdoğan'a verilen bu fatura erteleme yetkisi neleri hangi faturaları kapsıyor? İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Faturaları Erteleme Yetkisi Verildi

TBMM'de Başkan Erdoğan'a verilen yetki ülke genelinde gerekli görülürse doğalgaz ve su ödemelerini 1 yıl süre ile erteleyebileceği belirtildi. Afetler sebebi ile afet görülen yerlerde elektrik, su ve doğalgaz bedellerinin tahakkuk alımının bir yıl sonrasına ertelenmesi ulusal boyutta yaşanan salgın hastalıkları da kapsıyor.

Kanunla, afet bölgelerinde elektrik, doğalgaz tüketim bedelleri 1 yıla kadar ertelenebilecek. Bu yerlerde elektrik, doğalgaz tüketim bedelleri, tahakkuk, tahsilatlarının süresi ve kapsamı belirlenerek 1 yıla kadar ertelenmesi ile dağıtım, tedarik şirketlerinin söz konusu ertelemeden kaynaklanan anapara haricindeki tüketicilerden tahsil edilmeyen bedellere ilişkin finansman maliyetinin gecikme zammı tutarını geçmemek üzere, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçesinden karşılanmasına Cumhurbaşkanınca karar verilebilecek.

26 Mar 2020 - 18:01 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler