Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan EYT ile ilgili açıklama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin aşılamayan problemlerinin biri olan Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) için açıklamalarda bulundu. Yeni bir sistem önerisi getiren Erdoğan'nın EYT için ne gibi değişiklik yapacağı ise merak konusu olmaya başladı. detaylar haberimizin devamında yer almaktadır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin önceki gün yapılan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında birçok konu başlığını ele aldı. idlib, istanbul sözleşmesi ve İYİ parti hakkında konuşan Erdoğan, EYT problemi için ise yeni bir sistem önerisinde bulundu.

Yeni EYT önerisi!

Toplantıda bir milletvekilinin emeklilik yaşıyla ilgili sıkıntıları dile getirdiği, emeklilikte yaşa takılanların çalışmaya devam etseler bile maaşlarının düşmemesi için yeni bir sistem kurgulanması önerisinde bulunduğu belirtildi. Bu önerisi ise EYT için ne kadar bir iyileşme ve yapılanma yapar? sorusuna cevap aranmaya başladı.

Erdoğan'nın konu başlıkları:

Milletvekilleriyle ikinci toplantı ‘İstanbul Sözleşmesi gözden geçirilecek'
Parti kaynaklarının aktardığı bilgiye göre toplantıda bir milletvekilinin “Çok sayıda vatandaştan İstanbul Sözleşmesi ile ilgili şikâyet geliyor” demesi üzerine, Erdoğan konunun önceki gün yapılan Yüksek İstişare Kurulu’nda da gündeme geldiğini söyledi. Erdoğan, “Talimat verdim. İstanbul Sözleşmesi’ni bir daha gözden geçireceğiz. Bununla ilgili çalışma yapacağız” ifadelerini kullandı.

‘İşimize bakıyoruz’
MYK toplantısında, son bir haftada iki İYİ Partili milletvekilinin istifa etmesi de gündeme geldi. Erdoğan’ın konuya ilişkin, “Filan partiden gelecek oya değil kendi işimize bakıyoruz. Ancak oradaki mevcut hareketlilik yarın istikametini bize çevirirse biz onu elbette ayrıca değerlendiririz. Kaldı ki biz doğru işler yaptıkça onlar gelmese bile tabanları bize gelir” değerlendirmesini yaptığı kaydedildi.

19 Şub 2020 - 11:52 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler