Çin'de internetten bebek satılıyor

Çin'de bebeklerin internet üzerinden satılması büyük tepkilere neden oluyor.

Polis baskınlarına rağmen bebek ve çocuk ticareti Çin'de çok büyük bir sorun olmaya devam ediyor. Polis, ailelerinden çalınan çocukların evlatlık verme görüntüsü altında satıldığını belirtiyor.
ABD Dışişleri Bakanlığı'nın verdiği sayılara göre Çin'de her yıl 20 bin kadar çocuk kaçırılıyor ve bu çocukların çoğu evlat edinmek isteyen kişilere satılıyor. Çin'de bir çocuğu evlatlık vermek için ilan yayımlamak yasa dışı değil. Ancak bebeği veya çocuğu satmak, yasa dışı.
BBC muhabiri Martin Patience'ın da katıldığı araştırmada, internette açıkça satılık olduğu belirtilen bir bebek ilanı bulundu. İlanda 8 aylık sağlıklı bir kız olduğu belirtilen bebeğin 30 bin dolara satılık olduğu belirtiliyordu.
Bebeği satan kişiyle temas kuran BBC ekibine, video görüşmesiyle bebek gösterildi. Bebeği satan, evli olmadığını ve üç çocuğu olduğunu söyleyen kadın, çocuklarına bakamaz halde bulunduğunu anlattı.
Söz konusu kadının söylediklerini doğrulamak mümkün olmadığından, BBC ekibi, aldığı bilgileri Çin yetkililerine aktardı.
BBC muhabiri Martin Patience, Çin'deki çocuk ticaretini, ülkedeki çocuksuz çiftlerin beslediğini belirtiyor.
Geçen yıl polisin düzenlediği tek bir baskında 1000'i aşkın çocuk taciri tutuklanmış ve 400'e yakın bebek kurtarılmıştı.En ciddi vakalarda çocuk ticareti yapan kişilere idam cezası veriliyor.
Ancak bu konuda kampanya yürütenler, "Hükümet çocuk satın alanlara daha ağır ceza vermeye başlamazsa, karaborsa büyümeye devam edecek." diyor.

BBC

11 Mar 2015 - 14:54 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler