Bergama'da Feci Kaza Can Aldı

İzmir Bergama'da yaşanan feci trafik kazası sonucu Nebahat Sönmez yaşamını yitirdi. Kazayla ilgili geniş çapta soruşturma başlatıldı.

Tahliye kanalına düşen midibüsün içinde can pazarı yaşandı.

 Mustafa Çavuş'un kullandığı 17 US 725 plakalı yolcu midibüsü İzmir'e gitmek için bugün saat 06.15'te Çanakkale Otogarı'ndan 9 yolcusuyla hareket etti. Çanakkale-İzmir Karayolu'nun 260'ıncı kilometresindeki Bergama'nın Yenikent Mahallesi çıkışına geldiklerinde Çavuş, direksiyon hakimiyetini kaybetti. Duble yolun ortasındaki yağmur suyu tahliye kanalına giren midibüs 50 metre kadar bu şekilde gidip, devrildi. Kazada, yolculardan minibüsün kırılan sol yan camından asfalta fırlayıp, başını çarpan Nebahat Sönmez (66) olay yerinde yaşamını yitirdi. Midibüs şoförü Mustafa Çavuş (52) ile yolculardan Ahmet Kurtuluş (75), Birol Sönmez (75), İlker Çetin (36), Şevket İnce (28), Hasan İnce (58), Ümit Kızılateş (46), Ahmet Kızılateş (75), Cankut Korucu (24) yaralandı. Yaralılar, Aliağa Devlet Hastanesi ve Bergama Dr. Faruk İlker Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak yaşamını yitirdi.
Kaza anında yolcuların tamamının uyuduğu ileri sürülürken tedavisinin ardından jandarmanın ifadesine başvurduğu midibüs şoförü Mustafa Çavuş, "Yola aniden bir köpek fırladı. Çarpmamak için direksiyonu kırdım. Bu sırada kontrolü kaybettim. Midibüs yağmur suyu tahliye kanalına düşüp, devrildi" dedi. 
Kapatılan Yenikent Beldesi'nin son belediye başkanı ve MHP'li Bergama ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Fikret Çam, son 6 ay içinde yağmur suyu tahliye kanalına üç aracın düşüp kaza yaptığına dikkati çekip, "Bu kanallar, insanları öldürmek için adeta bir tuzak. Avrupa'nın hiçbir ülkesinde şehirlerarası yollarda şeritleri açık çukurla ayrılmış olarak göremezsiniz. Şeritler, çift katlı, çelik bariyerlerle ayrılır" diyerek, tepkisini dile getirdi. Jandarma, kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

Hürriyet

06 Mar 2015 - 13:28 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler