Belediye kendisine suç duyurusunda bulundu

Aydın'ın Nazilli İlçe Belediyesi kendi kendine suç duyurusunda bulunup belediyenin Mali Hizmetler Müdürünü de açığa aldı. İlginç bir durumla karşı karşıya kaldıklarını belirten Nazilli Belediyesi'nin aynı zamanda avukat olan başkanı, "Son 9 yılda belediyenin kendi kendine kestiği ceza 2.077.920.99 TL olarak tespit edildi" dedi.

Nazilli İlçe Belediyesi kendi kendine suç duyurusunda bulunup belediyenin Mali Hizmetler Müdürünü de soruşturmanın selameti için açığa aldı.

Nazilli Belediye Başkanlığı olarak kamuoyuna da konuyla ilgili duyuru yapıldı. Yapılan duyuruda "19.07.2019 tarihinde Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı'na Nazilli Belediyesi olarak 2019/7410 soruşturma n'osu ile suç duyurusunda bulunulmuştur. Geçmiş dönem bütüncül mali incelemeler sonucunda ulaşılan ilk belgeler çerçevesinde yapılan suç duyurusunda; Nazilli Belediyesi'nin geçmiş dönemlerde kendi adına sicil numarası olmasına rağmen yeni bir sicil numarası açılarak 2010 tarihinden itibaren kendisine ceza kestiği ve bu cezanın toplamda 2.077.920.99 TL olduğu tespit edilmiştir. Tahakkuk yapılarak belediye adına kendi kendine usulsüz bir borçlanma işlemi yapılmış olup bu rakamın 1.930.269.12 TL tutarı usulsüz ve hukuki dayanağı olmadan 'eksilten' yapılarak borç silinmiş, 147.651.87 TL kısmı tahakkuk olarak belediye borç hanesinde bırakılmış ve halen borç hanesinde görülmektedir. Bu sicil kaydı ile yapılan tüm tahakkuklar herhangi bir idari karar bulunmaksızın gerçekleştirilmiş olup, suç duyurusu akabinde konuyla alakalı İdari soruşturma başlatılmış, Mali Hizmetler Müdürü soruşturmanın selameti için açığa alınmıştır” denildi.

Göreve geldikten sonra belediyedeki hesap kayıtlarını incelerken ilginç bir durum ile karşı karşıya kaldıklarını belirten Nazilli Belediyesi’nin aynı zamanda avukat olan Başkanı Kürşat Engin Özcan, "Çok ilginç bir durum ile karşılaştık. Son 9 yılda belediyenin kendi kendine kestiği ceza 2.077.920.99 TL olarak tespit edildi" diye konuştu.

İOS Mobil Uygulamamız İçin Tıklayınız.

Android Mobil Uygulamamız İçin Tıklayınız.

Sosyal Medya Hesaplarımızı Takip Ederek İlanlardan Anında Haberdar Olun.

Twitter'da Takip Etmek İçin Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Tıklayınız.

Instagram Sayfamız için Tıklayınız

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

21 Tem 2019 - 20:33 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler