Başkan Erdoğan'ın Açıkladığı 7 Maddelik Önlem Listesi

Cumhuraşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 27 Mart akşamı açıkladığı önemli bilgilerden bazıları ise 7 maddelik önlem planı olmuştur. 7 maddelik önlem planı...

Cumhuraşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 27 Mart akşamı açıkladığı önemli bilgilerden bazıları ise 7 maddelik önlem planı olmuştur. 7 maddelik önlem planında dikkat çekenlerden biriside şehirlerarası yolculuğun valilik iznine bağlanmış olmasıdır.

1- Şehirler arası seyahatler izne bağlanmıştır.

2- Kamuda olduğu gibi özel sektörde de minimum personelle esnek çalışmaya geçilecek.

3- Toplu taşımada seyrek oturma uygulanacak

4- Piknik alanları, tören alanları gibi yerle haf sonları kapalı olacak.

5- Askerlerimiz 14 gün karantina şekline uygun olarak celp ve terhis uygulamasına tabi tutulacak

6- Yurt dışı uçuşlar tamamen kaldırılacak.

7- Tüm illerimizde valilerin başkanlığında pandemi kurulu oluşturularak gerektiğinde ilave tedbirler kararlaştırılacaktır.

Şahsi Araç ile Şehirlerarası Yolculuğu Yasak Mı?

Şahsi araç ile sehayet etmede bir yasak söz konusu değildir. Sadece otobüs yolculuğu ve dün İstanbul valisi Ali Yerlikayanın açıkladığı bir diğer konu ise şahsi araçların toplu taşıma olarak kullanımlasına da izin vermeyeceklerini belirtti. Bu açıklamayı İstanbul Valisi yaptığı için diğer illerde durumlar nedir bilinmemektedir.

Seyahat Belgesi Nedir ve Nereden Alınır?

Vatandaşın seyahat yapabilmesi için valiliklerden alacağı belgedir.

İller arasında seyahat etmesi zorunlu olan vatandaşlar, valilerin/kaymakamların koordinesinde oluşturulacak Seyahat İzin Kurulu'na başvurarak seyahat belgesi düzenlenmesi talebinde bulunacak. Talebi uygun görülenlere kurul tarafından seyahat güzergahı ve süresini içerecek şekilde "şehirlerarası otobüs seyahat izin belgesi" düzenlenecek.

Seyahat İzin Kurulu vali/kaymakamın belirleyeceği kamu görevlisinin başkanlığında, emniyet temsilcisi, belediye temsilci, otogar sorumlusu ve ilgili meslek odası temsilcisi yoksa konuya ilişkin sivil toplum temsilcisinden oluşacak. Otogarlarda görev yapacak bu kurulların görevinin niteliğine uygun yerler tahsis edilecek.

Seyahat İzin Kurulunca, şehirler arası otobüs seyahat izin belgesi verilenler tarafından yapılan başvurular dikkate alınarak otobüs seferi planlaması yapılacak ve ilgililere bilgi verilecek.

29 Mar 2020 - 15:30 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler