80 milyon yardım toplandı!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Elazığ ve Malatya depremi sonrası yurdun dört bir yanından gelen bağış ve yardımlarla ilgili açıklamada bulundu. Yardım kampanyasında sms ve banka hesapları toplamında 80 milyon liraya yaklaştığını açıkladı. Bölge halkına psikolojik ve sosyal desteğin artırılması için ise personel sayısının 286'ya çıkarıldığı bildirildi. Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Mehmet Güllüoğlu ise 'En doğru yardım türü nakdi yardımdır"dedi.

80 milyon yardım toplandı!
Haber albümü için resme tıklayın

AFADElazığ ve Malatya depremi sonrası toplanan yardım rakamlarını açıkladı. Bölgeye ulaştırılan beslenme ve ısınma gibi ihtiyaç malzemelerinin sayısının da artırıldığı ifade eden AFAD, haberleşme, hasar tespit ve psikososyal çalışmalar için toplam personel sayısının 5 bin 702'ye ulaştığını açıkladı. Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Mehmet Güllüoğlu, afet müdahale planlarının çalışmaya başladığını belirterek, toplanan yardımların rakamların açıkladı. ''SMS sisteminde 27 milyon 756 bin 380 TL,  banka hesaplarında 51 milyon 843 bin 636 olmak üzere toplam 79 milyon 600 bin 16 TL yardım toplanmıştır" dedi.

‘Konteynerlerle ilgili hedefimiz çalışmaları iki hafta içerisinde bitirmek!’

"Elazığ'daki afetzedelere en doğru yardım türü nakdi yardımdır" diyen Güllüoğlu, konteyner kent kurulmasıyla ilgili de belirlenen alanda alt yapı çalışmalarının sürdüğünü dile getirdi. Güllüoğlu, şöyle devam etti:

"Konteynerlerin sevki başladı, hedefimiz çalışmaları iki hafta içerisinde bitirmek. Konteyner alanların önemli kısmı altına zemin hazırlamak. Önümüzdeki iki hafta içerisinde altyapı çalışmalarını tamamlamayı planlıyoruz. Çadır, okul, spor salonu gibi geçici barınma alanları bu süreçte hizmet vermeye devam edecek. İlk başta bin konteyner, sonra ihtiyaca göre bin konteyner, Sivrice için de 200 konteyner planlamamız var." İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Elazığ'a hareket ettiğini, çevre illerdeki ekiplerin kente sevkinin başlatıldığını aktaran Güllüoğlu, enkaz bölgelerinden ve ihbar yapılan yerlerden bilgi alındığını söyledi.

10 binden fazla bina analiz edildi’

Enkaz bölgelerindeki vatandaşların kurtarılmasına yönelik arama-kurtarma çalışmaların yapıldığını dile getiren Güllüoğlu, 45 kişinin AFAD, jandarma, sivil toplum kuruluşları ve itfaiye ekiplerinin iş birliği içerisinde kurtarıldığını aktardı.

''Bugüne kadar 10 binden fazla bina analiz edildi, çalışmalar devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekipleri her gün yüzlerce, binlerce binayı analiz ediyor. Analizi biten binaların sahiplerine 'binanız hasarsız ya da şu seviyede hasarlı çıktı' diye bilgilendirme başlayacak. Elazığ Valiliği'miz tarafından telefonla ya da internet üzerinden bilgilendirmeler yapılacak." Arama-kurtarma çalışmalarında gittikçe profesyonelleşildiğini, uluslararası standartlarda ekiplerin görev aldığını dile getiren Güllüoğlu, arama-kurtarmada itfaiye, sivil toplum kuruluşları ekipleri, jandarma arama-kurtarma, UMKE ekipleriyle omuz omuza çalışıldığını belirtti. Evi yıkılanlara kamu bütçesinden ödemelerin başladığını aktaran Güllüoğlu, bazı ihtiyaçlar için de yardım kapsamında gelen kaynakların kullanılacağını, bunların da şeffaf şekilde kamuoyu ile paylaşılacağını bildirdi.

Açıklamada ayrıca şu bilgilere yer verildi: 

"372 TIR dolusu ihtiyaç malzemesi, AFAD Başkanlığı koordinasyonunda bölgeye ulaştırılmıştır. Bölgeye toplam 26 bin 517 aile çadırı, 400 genel maksatlı çadır, 45 bin 278 yatak, 86 bin 318 battaniye, 3 bin 244 uyku seti, 8 bin 776 ısıtıcı, 219 bin 730 paketli gıda sevk edilmiştir. Yürütülen iyileştirme çalışmaları kapsamında, Elazığ'da 95 bin 172 öğün, Malatya'da ise 50 bin 400 öğün yemek dağıtımı gerçekleştirilmiştir. Hasar tespit çalışmalarını yürüten 1030 teknik personelin çalışması sonucunda Elazığ, Malatya, Diyarbakır, Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta şu ana kadar incelenen 30 bin 848 binadan 547'sinin yıkıldığı, 6 bin 270'inin ağır hasar aldığı, 962'sinin orta ve 10 bin 273'ünün az hasarlı olduğu belirlenmiştir. Acil olarak yıkılacak 180 binanın tespit edildiği çalışmalarda, 12 bin 615 binanın ise hasarsız olduğu belirlenmiştir."

31 Oca 2020 - 17:30 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler