4 bin Köy Korucusunun maaşı yüzde 84 artıyor

Plan Bütçe Komisyonunda görüşülmekte olan Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinde 4 bin civarında köy korucusunun maaşlarının artırılması sağlanıyor.

Plan Bütçe Komisyonu'nda görüşülmekte olan Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinde 4 bin civarında köy korucusunun maaşlarının artırılması sağlanıyor. Geçen yıl köy korucularının maaşları artırılmıştı. 4 bin civarındaki korucu ise unutulmuştu. Şimdi kanun teklifi ile 4 bin korucunun da maaşları 385 TL'den yüzde 84 civarındaki artışla 707 TL'ye çıkarılacak.

SAYILARI 17 BİN

Toplam sayıları 17 bin civarında olan köy korucularının maaş ve özlük hakları ilk başlarda Köy Kanunu içerisinde yer alıyordu. Ancak 2000'li yıllarda fiili hizmet süresi 15 yılın altında olan köy korucularının maaş ve özlük işlemleri bir başka kanun kapsamına alındı. Dolayısıyla geçen yıl yapılan maaş düzenlemesinden Köy Kanunu'nda görülmedikleri için 4 bin civarında korucu yararlanamamışlardı. Şimdi bu eksiklik gideriliyor. Böylece toplam sayıları 17 bini bulan köy korucularının tamamının maaşları eşitlenmiş olacak.

KÖŞK'ÜN ÇEKİNCELERİ GİDERİLDİ

TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen Kanun Teklifi, internet alanında da yeni düzenlemeler içerirken, TİB Başkanı'na yeni yetkiler veriyor. Buna göre, trafik bilgisi, taraflara ilişkin IP adresi, verilen hizmetin başlama ve bitiş zamanı, yararlanılan hizmetin türü, aktarılan veri miktarı ve varsa abonelik bilgilerini içerecek. TİB, siber güvenlikle ilgili bilgileri ve mahkemelerce talep edilen trafik bilgilerini içerik sağlayıcılardan isteyebilecek. Trafik bilgisi, bir suç soruşturması veya kovuşturması kapsamında mahkemelerce talep edilmesi halinde TİB tarafından içerik sağlayıcı, yer sağlayıcı veya erişim sağlayıcıdan alınarak, verilecek.

Kaynak: YENİ ŞAFAK

21 Şub 2014 - 09:10 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler