'2020'de seçim kaçınılmaz görünüyor'

RS FM’de Fotoğrafın Tamamı programına katılan eski yatırımcı ve bir dönemin efsanevi Borsacısı Nasrullah Ayan, Vakıfbank hisselerinin Hazine’ye devri, Merkez Bankası’nın İstanbul’a taşınması ve olası erken seçim senaryolarını Ahu Özyurt’a yorumladı.

“Vakıfbank üzerinde yapılan anlaşma zaten etik olarak doğru değil. Vakıf geleneğine dokunursanız padişah bedduası bile alırsınız. Bu halka arz edilmiş bir şirket. Şimdi 9.4956’dan el değiştirdi. Fiyatı ise 5.10. Burada bir çağrı yapılması gerekiyordu. Diğer ortaklara da ‘buyrun satın’ diyebilmeleri gerekiyordu. Bunu KHK ile çözdüler ama etik değil” diye konuşan Nasrullah Ayan, bankanın borçları için de şu yorumu yaptı:

"250 milyar liraya yakın bir kredi var Vakıfbank’ın bünyesinde. Bu kredi kime verilmiş? Hangi vadeyle verilmiş? Son dönemde kamu bankalarında bu büyük kredilerin dönmediğini karşılığında bankanın AVM, plaza sahibi olduğunu görüyoruz."

''Nereden para buluruz' ekonomisi bu'

Nasrullah Ayan, 2019’un Merkez Bankası kaynaklarının çok yoğun kullanıldığı bir dönem olduğunu hatırlattı. 90 Milyara yakın paranın aktarıldığını, yeniden değerleme adında 20 milyarın da eksilme olduğuna dikkat çekti:

"2020’de böyle bir para yok, imar affı yok, bedelli askerlik yok. Bir kerelik gelirlerle nereden para buluruz sorusunda yanıt aranıyor. Bir de kredi vermeleri lazım. Onun için de tek kaynak Vakıfbank’ı Hazine’ye bağlamakta buldular."

'Yeni partiler seçimi zorlayacak'

İstanbul’a Merkez Bankası taşımakla, İstanbul’un Finans Merkezi olamayacağını söyleyen Nasrullah Ayan, bunun İstanbul’daki bazı inşaat gruplarını kurtarma operasyonu olduğunu söyledi.

Doların yükselişinin kaçınılmaz olduğuna dikkat çeken Ayan, "Türkiye’nin Arjantin’den farklı orada millet parasını çekiyor ve kaçırıyor. Türkiye’de insanlar hala parasını bankada tutuyor. Bankacılık sistemine güveniyor. Ama doları da bu kadar baskılarsanız sonra çok farklı şekilde patlar. Hala 24 saat operasyon yapıyorlar, kuru sabitlediler" dedi.

Ayan, "Termik santral vetosu da bana seçim işareti gibi geldi. Ama Babacan ve Davutoğlu’nun kuracağı iki parti de seçimi zorlayacak gibi görünüyor" ifadelerini kullandı.

"KPSS Cafe mobil uygulamalarını indirerek yeni ilanlardan ve gelişmelerden anında haberdar olabilirsiniz. IOS uygulaması veya Android Uygulaması yeni yayınlanan ilanlardan ve son dakika gelişmelerden haberdar olmanız için cep telefonunuzda olması gereken tek uygulamadır. Aynı zamanda Kpss Cafe'yi twitterfacebook ve instagram gibi sosyal medya platformlarından da takip edebilirsiniz.

09 Ara 2019 - 10:03 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler