'Tuğrul Türkeş'e yakıştıramadım'

Devlet Bahçeli, Tuğrul Türkeş'in "Ben partimi iktidar yaptım" sözlerini uygun bulmadığını, Türkeş'e yakıştıramadığını söyledi.

İSTANBUL (AA) - Partisinin İstanbul il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Devlet Bahçeli, Tuğrul Türkeş'in "Ben partimi iktidar yaptım" sözlerini uygun bulmadığını, Türkeş'e yakıştıramadığını söyledi.

Hiç kimsenin, hiçbir partilinin kendini yasa, tüzük ve parti üzerinde görmemesi gerektiğini dile getiren Bahçeli, "Yasaya, tüzüğe yetersiz kalmış olan kişi disiplin kurulu gereği ile her türlü işleme muhatap kılınabilir, önümüzdeki günlerde bunu siz de yakından göreceksiniz" dedi.

Partisinin seçim ve miting çalışmaları hakkında bilgi veren Bahçeli,  geçici seçim listelerini 18 Eylül 2015'te Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edeceklerini, bir önceki seçim beyannamesini de dikkate alarak beyannameyi güncelleyeceklerini kaydetti.

Başka bir gazetecinin, "Tuğrul Türkeş aday olmak isterse kendisine cevabınız ne olur?" sorusu üzerine Bahçeli, "Siz çok ilgileniyorsunuz, Tuğrul Türkeş'in arkadaşı mısınız? O konu bizim gündemimizden düşmüştür, tekrar tekrar sormakla bizi konuşturamazsınız" yanıtını verdi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisini "Hayırcı parti" olarak değerlendirenleri eleştirerek, şöyle devam etti:

"MHP'nin kendi hedefleri, amaçları doğrultusunda kullanamayanlar, MHP'ye yönelttikleri önerilerde karşılık bulamayanlar, hayırcı bir parti olarak MHP'yi suçlamaya çalışıyorlar. Birbirleriyle olan görüşmeleri sırasında çok da barışık olmayan insanlar veya siyasi kurumlar MHP'yi 'hayırcı' olarak nitelendiriyorsa MHP'de bir hayır var demektir. MHP neye hayır diyor? Bir, erken seçime hayır diyor, güvenliğin nasıl sağlanacağına dair herhangi bir tedbir görmediği için, MHP azınlık hükümetine 'hayır' diyor. Geçmişte eksik kalan 18 milletvekilliğini başka yollarla temin ederek, azınlık hükümeti kurmaya gayret gösterenlere 'hayır' diyor. MHP temsil yönüyle geçici bir hükümetin oluşmasına 'hayır' diyor. MHP, 4 şart ileri sürerek, AKP veya herhangi bir partiyle koalisyon kurmada bu 4 şartı esas alıyor ve bu 4 şartın yerine getirilmesi halinde koalisyona, taşın altına elini değil, gövdesini koymayı düşünüyor. Bu 4 şartımız da çok nettir."

"Çantayı size verirdim"

Bahçeli, AK Parti ile yürütülen koalisyon görüşmelerini hatırlatarak, 2 saat 26 dakika süren görüşmelerdeki tutumlarını anlattı. Görüşmeler sırasında yanında olası koalisyonun nasıl yapılacağına dair protokollerin yer aldığı çanta olduğunu dile getiren Bahçeli, şu değerlendirmelerde bulundu:

"4 şartın kabulü halinde yanımda bulunan çantayı da ele almak suretiyle, onun içerisinde protokol var, koalisyonun programı var, çözüm sürecinin nelerini reddediyoruz onlar var, Sayın Cumhurbaşkanı'nıyla beraber ülke yönetimindeki bazı konuları da dikkate almak suretiyle hükümetin nasıl kurulacağına, hükümetin protokolünün ne olduğuna ve mevcut bakanlıklara ilişkin önerilerimiz var. 'Eğer 4 şartı kabul etmiş olsaydınız, bu çantayı size verirdim' dedim.

Muhabir: İsmail Özdemir, Sefa Mutlu

04 Eyl 2015 - 23:05 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler