Macaristan Hırvatistan sınırına da tel örgü çekiyor

Macaristan, Sırbistan sınırının ardından Hırvatistan sınırına da tel örgü çekmeye başladı

BUDAPEŞTE (AA) - Macaristan, ülkesine sığınmacı akınını önlemek için Hırvatistan sınırına tel örgü çekmeye başladı.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban bir radyo kanalına yaptığı açıklamada Macar-Hırvat sınırının 41 kilometrelik kısmının tel örgü ile kapatılmaya başlandığını belirterek, "Sırp-Macar sınırında yapılan çalışmaların aynısı Macar-Hırvat sınırına da yapılacak. Bölgeye şu ana kadar 600 asker, 200 polis gönderildi. Hafta sonuna kadar bin 200 asker ve 600 polis daha sevk edilecek" dedi.

Macaristan'ın, Macar-Sırp sınırını koruduğunu ama insan kaçakçılarının Batı Balkan güzergahını kullanmaya devam ettiğini belirten Orban, "Daha önce Macaristan üzerinden Avusturya'ya geçmek isteyen büyük sığınmacı grupların Macaristan'ın güney sınırlarından geçişlerinin devam edeceğini bekliyoruz. Bunların Macaristan'a girişlerini engellemeye çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Macaristan'da yaşayan Müslümanların "değerli insanlar" olduğunu söyleyen Orban, "Hristiyan Avrupa düşüncesindeki Macar görüşlerinin İslam karşıtı düşüncelere dönüşmemesi için dikkatli olmalıyız. Macaristan hiçbir zaman İslam düşmanı bir politika izlemedi" dedi.

Sığınmacı akınından dolayı Hırvatistan ve Slovenya sınırındaki Baranya, Somogy, Zala ve Vas bölgelerde olağanüstü hal ilan eden Macaristan hükümeti, geçtiğimiz salı günü de Sırbistan sınırına yakın Bacs-Kiskun ve Csongrad bölgelerinde olağanüstü hal ilan ettiğini açıklamıştı.

Macaristan'ın pazartesi günü Sırbistan sınırını kapatması üzerine güzergah değiştiren sığınmacılar, Hırvatistan üzerinden Macaristan'ın Baranya bölgesindeki Illocska kasabasına girmişti.

Macaristan hükümeti, 17 Haziran'da yasa dışı göçü engellemek için Sırbistan sınırını 3 metre yükseklikte, 175 kilometre uzunluğunda tel örgüyle kapatma kararı almış, diğer sınır paylaşımı olan ülkelerle de benzer bir tehlike gördüklerinde aynı uygulamaya gidebileceklerini duyurmuştu. Hükümet, Sırbistan sınırından sonra Romanya ve Hırvatistan sınırına da tel örgü çekeceğini açıklamıştı.

# dünya

18 Eyl 2015 - 16:48 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler