İsveç bir hafta içinde 5 bin 200 sığınmacı kabul etti

Avrupa ülkelerinin birçoğu daha fazla sığınmacı istemeyerek sınırlarını Suriyeli sığınmacılara kapatırken, İskandinavya ülkesi İsveç, sığınmacı kabul etmeye devam ediyor.

STOCKHOLM (AA) - Avrupa ülkelerinin birçoğu daha fazla sığınmacı istemeyerek sınırlarını Suriyeli sığınmacılara kapatırken, İskandinavya ülkesi İsveç, sığınmacı kabul etmeye devam ediyor.

İsveç Göçmen Dairesi'nin (Migrationsverket) açıklamasına göre, bir hafta içinde İsveç 5 bin 200 sığınmacıyı kabul etti.

İsveç resmi haber ajansı TT’ye konuşan Malmö Göçmen Dairesi Sözcüsü Matilda Niang, binlerce insanın göçmen dairesinin otobüsleri ile Trelleborg Limanı ve Malmö Tren İstasyonu’ndan göçmen dairesine getirildiğini belirterek, güvenlik ve göçmen dairesinin kapasitesinin darlığı sebebiyle gelen insanları 100 kişilik gruplar halinde içeri alıp başvurularını kabul ettiklerini ifade etti.

Göçmen dairesi raporlarına göre İsveç, haziran ayında 6 bin 619, temmuzda ise 11 bin 743 sığınma talebini kabul etmişti.

17 Eyl 2015 - 07:54 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler